Antoni Garcia: “Preservarem Cal Trabal i l’incorporarem al Parc Agrari del Baix Llobregat”

Antoni Garcia: “Preservarem Cal Trabal i l’incorporarem al Parc Agrari del Baix Llobregat”

El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de l’Hospitalet, Antoni Garcia, ha presentat aquest matí des de Cal Trabal les propostes republicanes per preservar aquesta zona, assegurant que “no permetrem que l’especulació urbanística enterri sota el ciment la darrera zona agrícola de l’Hospitalet. Preservarem Cal Trabal”.

 

Antoni Garcia ha recordat que aquest projecte, en el seu plantejament actual, no té consens social ni polític, ni a l’Hospitalet ni a la Generalitat. Tot i compartir alguns aspectes, com el soterrament de la Granvia i la potenciació del sector biomèdic, des d’Esquerra Republicana proposen aturar el PDU Granvia-Llobregat actual, i posar en marxa una taula de diàleg entre administracions, partits, entitats socials i veïnals per, tal com ha exposat Garcia, “consensuar i millorar el PDU sota criteris ambientals i socials, i no interessos especulatius”.

 

El candidat republicà ha manifestat que “volem la preservació total de la zona agrícola, i la incorporarem al Parc Agrari del Baix Llobregat”, i ha afegit que “al sector on ara hi han previstos diferents edificis, volem un parc urbà que connecti el parc de Bellvitge amb l’Hospital, la zona agrícola i el riu Llobregat”.

 

Des d’Esquerra Republicana reclamen també actuar de manera urgent en la protecció del patrimoni. El candidat republicà ha explicat que “volem impulsar un nou Pla de Protecció del Patrimoni, rehabilitar les masies i posar-hi en marxa un espai d’interpretació del passat agrícola i d’educació ambiental, vinculat al Museu de l’Hospitalet”.

 

Antoni Garcia ha defensat que “volem un canvi republicà per canviar el gris del ciment pel verd i els espais naturals”, i ha afegit que “preservar aquest pulmó verd és fer una ciutat més verda i sostenible”

Post a Comment

banner