Ernest Maragall i Antoni Garcia: “Crearem un Consell de Cent Metropolità perquè la ciutadania participi de la seva governació”

Ernest Maragall i Antoni Garcia: “Crearem un Consell de Cent Metropolità perquè la ciutadania participi de la seva governació”

El candidat a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, i el candidat a l’alcaldia de l’Hospitalet, Antoni Garcia, acompanyats d’altres candidats d’Esquerra Republicana, han presentat la proposta de crear un Consell de Cent Metropolità que impliqui preparar un nou marc normatiu i definir competències per fer front a reptes que tenen les ciutats, com el de garantir el dret a l’habitatge, la mobilitat sostenible, el desenvolupament econòmic, residus, seguretat, turisme i les polítiques de lluita contra el canvi climàtic, entre altres.

 

En l’acte conjunt dels 36 candidats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona s’ha posat de relleu que els republicans volen una àrea metropolitana que representi tota la seva diversitat i que posi en el centre de totes les seves accions allò que reivindica el republicanisme d’esquerres: les persones.

 

Esquerra Republicana aposta per passar d’una Àrea Metropolitana llunyana i opaca a una institució amb més democràcia, que sigui dels seus tres milions i mig d’habitants i dels 36 municipis.

 

Maragall ha assegurat que cal prendre decisions amb visió metropolitana i seure tots per parlar de les problemàtiques de ciutat per trobar solucions conjuntes. “Si decidim més, hi ha d’haver més democràcia. No hi pot haver presa de decisions sense democràcia. Avui estem carregats d’ambició i també de convicció. Prou de confrontació entre l’AMB i la resta del país”, ha assegurat.

 

El candidat a l’alcaldia de l’Hospitalet, Antoni Garcia, ha manifestat que “l’Hospitalet no pot quedar-se al marge de la construcció d’una Àrea metropolitana de valors republicans que aposta per les persones, un model econòmic que creï ocupació de qualitat, que promogui polítiques públiques d’habitatge, la millora dels espais verds i la millora de la mobilitat entre les ciutats”.

Post a Comment

banner