Antoni Garcia reivindica el patrimoni de l’Hospitalet i explica les propostes republicanes amb una passejada pel casc antic

Antoni Garcia reivindica el patrimoni de l’Hospitalet i explica les propostes republicanes amb una passejada pel casc antic

El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de l’Hospitalet, Antoni Garcia, ha passejat aquest matí amb veïns i veïnes per conèixer la història i el casc antic de la ciutat, acompanyat per Lluïsa Carmona, número 4 de la llista republicana i historiadora i veïna del carrer Xipreret, i Ireneu Castillo, activista de la defensa del patrimoni i també membre de la candidatura. Amb aquest esdeveniment, la formació republicana ha volgut presentar també les seves propostes sobre patrimoni pel proper 26 de maig.

 

Antoni Garcia ha revindicat la feina feta durant aquests quatre anys, fent un repàs a les propostes i mocions presentades pel grup municipal d’ERC. “Durant aquest mandat hem treballat activament en la defensa del patrimoni de la ciutat, davant la deixadesa i desinterès del govern socialista”, ha explicat Garcia. En aquest sentit, el candidat republicà ha recordat que “hem presentat diferents iniciatives, com la recuperació de la masia de Can Rigalt, un pla de rehabilitació del carrer Xipreret, la posada en valor dels refugis antiaeris, preservar la darrera zona agrícola de Cal Trabal, que el govern de Núria Marin incompleix o ha rebutjat, i també venim reclamant la revisió de l’actual Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA), que es va ja acordar al 2015 i que el govern municipal ha deixat en un calaix”.

 

Davant d’aquesta situació, des d’Esquerra Republicana proposen impulsar un nou Pla de Protecció del Patrimoni de l’Hospitalet, que vagi molt més enllà de l’arquitectònic actual i inclogui també el patrimoni històric, cultural, immaterial i natural de la ciutat, i estigui acompanyat d’un programa de divulgació i difusió del patrimoni per donar-lo a conèixer a la ciutadania, i en especial a les escoles.

 

Com a proposta novedosa, Antoni Garcia ha anunciat que volen posar en marxa un nou museu a l’Hospitalet, davant les limitacions de l’espai actual, i planegen que aquest nou equipament ocupi l’edifici de l’antiga fàbrica de la Cosme Toda. Per altra banda, el candidat republicà ha explicat que treballaran per dignificar i rehabilitar el conjunt històric del carrer Xipreret, recuperar la masia de Can Rigalt, rehabilitar Can Trinxet i el Castell de Bellvís, i preservar la darrera zona agrícola de la ciutat, Cal Trabal.

 

Antoni Garcia ha lamentat que “qualsevol ciutat del país, qualsevol ciutat europea, protegeix i se n’orgulleix del seu nucli antic, mentre que aquí a l’Hospitalet el govern de Núria Marin dona l’esquena al patrimoni”. El candidat republicà ha manifestat que “cal que fem possible un canvi republicà per defensar la nostra història i protegir el patrimoni”.

Post a Comment

banner