OPINIÓ | 6 mesos de mandat: treballem per un #NouLH

OPINIÓ | 6 mesos de mandat: treballem per un #NouLH

Des d’ERC volem valorar els primers sis mesos a l’Ajuntament perquè els nostres votants, així com la resta de ciutadans, es mereixen una explicació de la nostra feina feta intentant ser útils, al servei de la gent.

 

Hem fet una oposició constructiva i ferma, realitzant un control de la gestió de l’equip de govern i recollint les propostes i queixes dels ciutadans, i visitant els barris de la ciutat i a les entitats per conèixer de primera mà les inquietuds dels veïns i veïnes de la ciutat. Aquest mig any de mandat però ha servit per comprovar que tenim un govern del PSC que no és capaç de liderar ni donar solucions als problemes que pateix la ciutadania de l’Hospitalet.

 

A proposta d’ERC l’Ajuntament s’ha compromès a crear el Defensor del Ciutadà, que ha de vetllar pel bon funcionament de l’administració i protegir els drets de la ciutadania. Hem aconseguit també que es desenvolupi un pla de mesures urgents per millorar la neteja i revisar l’actual contracta. A més hem impulsat el consum d’energia verda, que es destinin més recursos a la lluita contra la violència masclista, protegir i dignificar el carrer Xipreret –el carrer més antic de l’Hospitalet, constituir la Taula sobre la Pobresa Energètica, o demanar la recuperació de la masia de Can Rigalt, entre moltes d’altres.

 

També hem treballat propostes amb altres formacions polítiques, com la reforma dels mitjans de comunicació i el retorn de Ràdio l’Hospitalet, el compromís de l’Ajuntament contra la precarietat laboral en les contraccions públiques, la revisió de l’actual model de subvencions i el foment de polítiques de transparència.

 

Des d’ERC també hem presentat propostes per reduir la pressió fiscal que pateixen els veïns i veïnes de l’Hospitalet. Per aquest motiu hem presentat al·legacions a les ordenances fiscals i preus públics que van en la direcció de reduir l’IBI en un 2%, crear bonificacions en funció de la renda per a famílies nombroses, monoparentals, aturats i pensionistes, així com gravar amb una taxa els habitatges que fa més d’un any que es troben desocupats i que, en general, es troben en mans dels bancs.

 

Des d’ERC seguirem treballant al costat de la gent per fer possible un nou l’Hospitalet més social, més dinàmic en l’àmbit econòmic, més verd, transparent i participatiu, que sigui digne de ser la segona ciutat de la República catalana.

 

Antoni Garcia
Portaveu municipal

6mesos

Post a Comment

banner