OPINIÓ | El 8M a l’Hospitalet: els reptes feministes a la nostra ciutat

OPINIÓ | El 8M a l’Hospitalet: els reptes feministes a la nostra ciutat

Lluïsa CarmonaAquest és el 8 de Març de la pandèmia de la COVID-19. Mai com ara ha estat tan evident la força dels feminismes arreu del món i potser mai com ara són tan necessaris donat que aquesta crisi sanitària, social i econòmica ha evidenciat de forma punyent les greus situacions de discriminació que viuen les dones: violències, precarietat laboral i econòmica, sobrecàrrega en les cures… i un llarg etcètera que, un cop més exposa l’estructura patriarcal de les nostres societats.

 

A la nostra ciutat tenim molts reptes pendents amb relació a la millora de les condicions de vida de les ciutadanes de l’Hospitalet, encara i ara més que mai, hem de lluitar perquè les polítiques de gènere tinguin una veritable implantació. Aquestes polítiques no són un gest, unes paraules, un manifest; aquestes polítiques han de tenir cos i profunditat en el desenvolupament de totes les planificacions i actuacions que es duguin a terme a la nostra població: economia, urbanisme, polítiques socials, educació, i encara ara, això no es produeix. Manca una presència transversal des d’una perspectiva de gènere sense la qual és impossible modificar o contribuir a modificar les estructures patriarcals. Sense aquesta feina constant, seriosa i compromesa és impossible modificar una societat que es fonamenta sobre aquesta discriminació… explotació… Abús.

 

D’altra banda, i com una bona mostra d’aquests reptes, encara hem de lluitar i consolidar al nostre municipi algunes de les eines bàsiques per garantir els drets essencials de les dones: a lluitar contra les violències en totes les seves formes, al dret a l’avortament, a l’habitatge digne, a l’equiparació salarial, a la salut… tots aquests grans temes tenen un espai important en el treball des del municipi, des del govern local i no tenim, amb el nivell de qualitat i eficàcia que una ciutat com la nostra podria tenir, els serveis necessaris, els recursos necessaris, les professionals necessàries, la formació necessària…

 

A la nostra ciutat cal molt de treball feminista!!

 

Lluïsa Carmona
Regidora republicana

Post a Comment

banner