OPINIÓ | L’Hospitalet, a la cua en recollida selectiva

OPINIÓ | L’Hospitalet, a la cua en recollida selectiva

Fa dos anys des d’Esquerra vam demanar un Pla Municipal per fomentar la recollida selectiva i deixar de ser un dels municipis que menys recicla de tot Catalunya. Dos anys després, en lloc d’avançar anem a pitjor. A la nostra ciutat només es recull selectivament un 24,6% dels residus generats, molt per sota de la mitjana de Catalunya i de municipis similars. I encara molt més lluny d’assolir l’objectiu marcat per la UE del 50% per al 2020 si no volem ser sancionats. La situació és greu i ja fem tard.

 

Per això al darrer Ple hem tornat a demanar un Pla Urgent per millorar la gestió dels residus i incrementar la recollida selectiva. També demanàvem estudiar la separació de la taxa de residus de l’IBI, on està ara inclosa, per tal que s’identifiqui clarament els costos, i altres mesures com campanyes de sensibilització o contenidors intel·ligents d’obertura amb targeta que permetin bonificacions en la taxa de residus als ciutadans que realitzen correctament la gestió de residus.

 

Lamentablement, el govern del PSC, amb l’abstenció de C’s, ha tornat a rebutjar aquesta proposta a favor del medi ambient. Un govern que es nega a prendre mesures urgents per millorar la neteja i fomentar el reciclatge. Si no potenciem el reciclatge a la ciutat, ja no només correm riscos ambientals, sinó que patirem penalitzacions econòmiques que haurem de pagar tots els veïns i veïnes.

 

Cal actuar de manera urgent perquè l’Hospitalet deixi d’estar a la cua del reciclatge. Ens mereixem una ciutat més neta, verda i sostenible.

 

Antoni Garcia
Portaveu republicà

Post a Comment

banner