Esquerra Republicana demana posar en marxa el Pacte de Ciutat i presenta més de 100 propostes per lluitar contra els efectes de la Covid-19

Esquerra Republicana demana posar en marxa el Pacte de Ciutat i presenta més de 100 propostes per lluitar contra els efectes de la Covid-19

Els republicans han demanat passar a l’acció, després que en el Ple del mes d’abril l’alcaldessa de l’Hospitalet acceptés la proposta d’Esquerra Republicana d’impulsar un pacte de ciutat per fer front a les conseqüències de la crisi actual

 

Esquerra Republicana ha instat l’alcaldessa de l’Hospitalet a donar compliment al compromís que va assumir en el darrer Ple, celebrat telemàticament el 29 d’abril, d’impulsar un pacte de ciutat per acordar i tirar endavant accions per lluitar contra els efectes de l’actual pandèmia i els seus efectes sobre l’economia, el teixit productiu i les famílies de l’Hospitalet, tal com havia proposat el grup municipal republicà.

 

Davant la previsió de l’inici del desconfinament, el portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, ha anunciat que des d’Esquerra Republicana han decidit començar ja a treballar en propostes per preparar la ciutat per les successives fases, així com mesures centrades en acompanyar i donar suport als veïns i veïnes afectats, al comerç i els mercats, els autònoms o les pimes de l’Hospitalet. El document presentat, amb més d’un centenar de propostes, té també l’objectiu de, més enllà de les accions més urgents i d’emergència social, repensar el futur de l’Hospitalet, replantejant el model actual per avançar cap a una ciutat molt més social, més participativa, sostenible i verda.

 

Algunes de les propostes més destacades són les següents:

 

  • Rebaixa de l’IBI, tal com ja van proposar per les ordenances fiscals per aquest any i que el PSC va rebutjar, perquè en aquests moments és encara més important alleugerir la càrrega fiscal de les famílies.

 

  • Una Renda Bàsica municipal, que complementi a la que puguin crear altres administracions per tal que els ciutadans pugin fer-se càrrec de les despeses per al manteniment propi i de les persones que integren la unitat familiar.

 

  • Destinar el 100% del superàvit municipal a polítiques socials, una demanda que ja van realitzar al Ple municipal així com al Congrés dels Diputats, instant al govern espanyol a flexibilitzar la regla de la despesa i modificar la Llei d’Estabilitat Pressupostària per fer-ho possible.

 

  • Repensar l’espai públic, aprofitant el desconfinament per recuperar espai pel vianant, la bicicleta i incrementar les zones verdes, així com millorar l’accessibilitat.

 

  • Un paquet de rescat del comerç de proximitat, mercats, autònoms i pimes de la ciutat, consistent en diferents accions com estudiar bonificacions, línies d’ajuts, dinamització i suport per la digitalització, etc.

 

  • Crear una operadora energètica municipal, que actuï no només com a comercialitzadora aplicant tarifació social als subministraments, sinó que també pugui arribar a generar energia sostenible.

 

  • Crear un programa d’ajuts al lloguer.

 

  • Recuperar els pisos buits per destinar-los a donar resposta a situacions d’emergència i lloguer social.

 

  • Crear una nova taxa municipal al repartiment de les grans empreses de comerç electrònic.

 

  • Suport a la Cultura i mesures d’impuls al sector cultural de la ciutat.

 

 

Amb aquesta iniciativa Esquerra Republicana vol generar un debat i enriquir les propostes amb les aportacions de les entitats i els diferents sectors econòmics. És per tant un document viu, que s’anirà ampliant els propers dies fruit de les reunions i contactes que s’iniciaran.

 

Antoni Garcia, portaveu municipal d’Esquerra Republicana, ha manifestat que per fer front a aquesta crisi econòmica i social “cal repensar i definir un nou model de ciutat que tingui com a prioritat donar resposta a les necessitats de les persones i dels barris, i no el ciment i l’especulació”.

 

“L’Hospitalet és la seva gent, i la nostra preocupació ha de ser el benestar de tothom. Hem de posar l’economia al servei de les persones i no les persones al servei de l’economia”, ha declarat el portaveu republicà. En aquest sentit, Garcia ha afegit que “per garantir vides dignes hem de enfortir l’estat de benestar i fer possible una ciutat de les persones, dinàmica, inclusiva, equitativa, verda i que no deixi a ningú enrere”.

 

Finalment, Antoni Garcia ha reclamat que “després de més de dues setmanes no podem perdre gaire més temps”. Per això ha insistit en la necessitat d’activar i posar en marxa el Pacte de Ciutat, i estar preparats per desplegar cadascuna de les accions a mesura que avancin les fases de desconfinament.

 

El document complet es pot consultar a noulh.cat/reimpulsem/ 

Post a Comment

banner