Esquerra Republicana denuncia que el govern de Núria Marín es nega a facilitar documentació sobre el cas Consell Esportiu, un cop acceptat l’Ajuntament com acusació particular

Esquerra Republicana denuncia que el govern de Núria Marín es nega a facilitar documentació sobre el cas Consell Esportiu, un cop acceptat l’Ajuntament com acusació particular

Els republicans lamenten que el PSC segueixi entorpint la comissió sobre les irregularitats a l’organisme, i reclamen la màxima transparència per poder accedir a tota la informació, un cop acceptat l’Ajuntament en el procediment judicial

 

Esquerra Republicana ha denunciat avui que el govern de Núria Marín segueix negant-se a actuar amb transparència en el cas de presumpta corrupció al Consell Esportiu de l’Hospitalet. El cas va esclatar el passat mes de juny, i en l’actualitat hi ha 18 persones investigades i imputades, entre les que es troba el segon tinent d’alcaldia i primer secretari del PSC de l’Hospitalet, Cristian Alcázar, i l’alcaldessa Núria Marín, en llibertat amb càrrecs per delictes de prevaricació, malversació i omissió de perseguir delictes.

 

Els republicans van tenir coneixement, a través dels mitjans de comunicació, que l’Ajuntament havia estat acceptat com a acusació particular. Arran d’aquest fet, el grup municipal va preguntar a l’equip de govern si s’havia acceptat efectivament l’acusació particular del consistori, i per què no se n’havia informat als grups municipals. També van requerir si l’advocat designat com a representació municipal havia tingut accés a la informació sobre el procediment judicial, i que es facilités als grups municipals la documentació disponible obtinguda per part de l’advocat contractat per l’Ajuntament.

 

El govern municipal del PSC va notificar, amb data del 7 de maig, que l’acceptació com acusació particular es va efectuar el 8 d’abril, sense haver informat als grups fins llavors, així com que l’advocat contractat per l’Ajuntament ha participat en totes les actuacions que s’han practicat i ha tingut accés a la informació del procediment judicial. Tot i així, davant la petició d’accés a la informació, el primer tinent d’alcaldia, assumint les funcions d’Alcaldia, ha negat mitjançant un decret que Esquerra Republicana i les altres forces polítiques tinguin accés a aquesta documentació.

 

El portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, ha considerat “molt greu” que el govern del PSC “no actuï amb transparència i amagui informació als grups municipals”, així com la denegació, a través del primer tinent d’alcaldia Sr. Fran Belver, d’accés a la documentació obtinguda per part de l’equip de govern a través de l’advocat contractat pel consistori. La formació republicana ha anunciat que estudiarà iniciar accions jurídiques i administratives davant d’aquesta obstrucció a entregar la documentació requerida sobre el Consell Esportiu, i ha demanat aclarir els criteris el procediment de contractació per escollir l’advocat penalista que exerceix l’acusació particular.

 

Antoni Garcia ha manifestat que “l’advocat contractat per l’Ajuntament ha de defensar els interessos de la institució i dels veïns i veïnes de l’Hospitalet, i no de Núria Marín i de Cristian Alcázar, que estan investigats i en llibertat amb càrrecs per delictes greus”, i ha afegit que la negativa del govern municipal a que els grups tinguin accés a la documentació sobre el cas “demostra la manca de transparència i la utilització partidista de la institució per part de Núria Marín i el PSC”.

 

Per últim, Antoni Garcia ha lamentat que “la pinça entre PSC i Ciudadanos impedeix que Núria Marín i Cristian Alcázar compareguin a la comissió sobre el Consell Esportiu”, un organisme que com ha recordat el regidor republicà “presideix la regidora d’Esports, Maite Revilla, que a dia d’avui continua negant-se a facilitar tota la documentació requerida”.

Post a Comment

banner