ERC celebra l’aprovació del nou PDU Biopol-Granvia, que preserva la darrera zona agrícola de l’Hospitalet

Nou PDU Biopol-Granvia, que preserva la darrera zona agrícola de l'Hospitalet

ERC celebra l’aprovació del nou PDU Biopol-Granvia, que preserva la darrera zona agrícola de l’Hospitalet

Després d’haver aconseguit que la Justícia tombés l’anterior PDU, els republicans destaquen que han aconseguit que el nou pla incorpori les seves demandes i millores, com la rebaixa de l’edificabilitat i la volumetria, l’augment de zones verdes o la salvaguarda del patrimoni incorporant la Torre Gran al projecte, entre d’altres

 

Aquest dijous la Comissió de Territori de Catalunya ha aprovat definitivament el Pla Director Urbanístic (PDU) Biopol-Granvia, que permetrà ordenar urbanísticament prop de 96 hectàrees a l’entorn del sud de la Granvia i el riu Llobregat, el 8% de la superfície de l’Hospitalet. Pel secretari general d’ERC L’Hospitalet i regidor municipal, Coque García, el PDU aprovat “enterra definitivament l’anterior projecte de Núria Marín, fet sense consens ni diàleg, i amb moltes mancances, que implicava acabar amb la darrera zona agrícola de la ciutat”, i ha afegit que “ens hi vam oposar, vam aconseguir que s’anul·lés gràcies al nostre recurs, i ara hem treballat per poder incorporar les demandes i millores que sempre hem defensat des d’Esquerra Republicana”.

 

L’objectiu d’aquesta transformació, compartida per la formació republicana, és impulsar un pol d’activitat econòmica vinculada a la recerca biomèdica i les ciències de la salut, aprofitant la presència de l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Institut Català d’Oncologia, l’Institut de Recerca Biomèdica o la Universitat de Barcelona. A més d’aquest clúster biomèdic, el PDU permetrà soterrar la Granvia i millorar la comunicació entre aquesta zona, el barri de Bellvitge i el riu Llobregat, així com la consolidació de l’espai natural de Cal Trabal, la darrera zona agrícola de la ciutat.

 

Respecte l’anterior PDU, des d’Esquerra Republicana expliquen que s’ha aconseguit rebaixar l’edificabilitat en més de 70.000 m2, reduint la volumetria i l’impacte passant d’edificis de fins a 23 plantes previstos inicialment a altures de 8 pisos més planta baixa, tots situats al sud de la Granvia i fora de Cal Trabal. Així mateix, també s’incrementen significativament les zones qualificades com a verdes i parcs, més de 500.000 m2 que suposen més del 53% del total. Per altra banda, el nou PDU atorga una especial protecció mediambiental a la zona de Cal Trabal, que tindrà la consideració de parc estratègic i connector amb el riu Llobregat, mantenint els usos agrícoles actuals per afavorir la conservació de la biodiversitat i garantir la renovació de l’aqüífer. Per últim, el projecte inclou la rehabilitació de les masies catalogades de Cal Trabal, Cal Masover Nou i la Torre Gran, que passaran a titularitat municipal com a equipaments.

 

Coque García ha lamentat que “aquest PDU és la constatació de que la manca de voluntat d’arribar a acords i consensos del govern de Núria Marín, que ens ha fet perdre quatre anys”. En aquest sentit, García ha celebrat que “avui tenim un PDU que millora substancialment tota aquesta zona, i que suposa una gran oportunitat per a la ciutat en un àmbit clau, com és el de la biomedicina, i que preserva l’espai de Cal Trabal, com sempre hem defensat”.

Post a Comment

banner