ERC rebutja l’aprovació unilateral i sense diàleg del PDU Gran Via-Llobregat

ERC rebutja l’aprovació unilateral i sense diàleg del PDU Gran Via-Llobregat

ERC estudiarà emprendre accions legals per aturar el projecte i preservar la totalitat de Cal Trabal

 

ERC L’Hospitalet rebutja l’aprovació unilateral i sense consens del PDU Granvia-Llobregat aquest divendres a la comissió d’Urbanisme de la conselleria de Territori, i ha tornat a denunciar la manca de voluntat de diàleg per part de l’alcaldessa de l’Hospitalet, Nuria Marin, i del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

 

Des d’ERC es recorda que aquest projecte, iniciat en mandats anteriors, actualment no té consens ni a l’Ajuntament de l’Hospitalet, ni a l’AMB —com es va demostrar amb la retirada del punt de l’ordre del dia del darrer plenari i on ERC anava a votar en contra — , ni a la Generalitat.

 

Els republicans han reclamat insistentment a l’alcaldessa i al conseller del PDECat una taula de diàleg formada per administracions, entitats socials i veïnals i partits polítics que tingués com a objectiu consensuar i millorar el PDU Granvia-Llobregat.

 

El portaveu del grup municipal d’ERC, Antoni Garcia, ha declarat que “amb aquesta aprovació sense consens queda palès que el conseller Rull ha optat per la unilateralitat, negant-se a treballar pel diàleg i escoltar al territori.

 

ERC, malgrat compartir el soterrament de la Granvia i la potenciació del sector biomèdic que inclou el projecte, rebutja la construcció prevista a l’anomenat sector 2, que comprèn la zona de Cal Trabal, tant l’àrea actual dedicada a activitat agrícola com la que es va perdre en realitzar la cua de maniobres de la L1 del metro i que no es va restaurar.

 

Antoni Garcia ha manifestat que “volem que els terrenys de Cal Trabal s’incorporin al Parc Agrari del Baix Llobregat i, on ara està hi ha previst construir diferents torres d’edificis, volem un parc urbà que connecti el parc de Bellvitge amb la zona agrícola i el riu Llobregat”.

 

Per últim, des d’ERC s’ha anunciat que s’estudiaran diverses accions legals contra el PDU Granvia-Llobregat, per preservar la totalitat de Cal Trabal i evitar l’edificació en aquest espai.

Post a Comment

banner