Esquerra Republicana posa en marxa una campanya per reclamar la protecció del patrimoni històric de l’Hospitalet

Esquerra Republicana posa en marxa una campanya per reclamar la protecció del patrimoni històric de l’Hospitalet

La formació republicana vol reivindicar la història de la ciutat i posar en valor el patrimoni que encara queda i es troba en perill

 

Esquerra Republicana inicia durant aquest mes de setembre una campanya que pretén denunciar la manca de protecció i degradació del patrimoni de la ciutat, però també reclamar accions efectives per a la seva conservació, mitjançant l’elaboració d’un nou Pla de Protecció de Patrimoni que superi l’actual i inclogui elements que vagin més enllà dels arquitectònics, com béns culturals, naturals o la memòria dels barris. Els republicans, a més de defensar el patrimoni, volen reivindicar la història de l’Hospitalet, enguany que fa 1.111 anys de la primera menció escrita al que avui és la nostra ciutat.

 

Aquesta iniciativa vol continuar la feina iniciada l’anterior mandat per la formació republicana, treballant sobre la qüestió del patrimoni mitjançant diferents mocions que reclamaven protegir espais com el conjunt històric del carrer Xipreret, la masia de Can Rigalt o la zona agrícola de Cal Trabal. A més, també gràcies a l’impuls d’Esquerra Republicana, es va posar en marxa una comissió que havia de revisar l’actual Pla Especial de Protecció del Patrimoni (PEPPA) i redactar-ne un de nou, però que amb la finalització del mandat i les eleccions ha restat aturat.

 

El portaveu republicà, Antoni Garcia, ha manifestat que “ens cal un nou Pla Protecció del Patrimoni, que compti amb la participació i el consens de les entitats de la ciutat, que superi l’actual PEPPA, que és del tot insuficient per evitar la destrucció del patrimoni històric que encara queda a la ciutat”. En aquest sentit, Antoni Garcia ha recordat que “avui llocs com el carrer Xipreret, Can Trinxet, Can Rigalt, el castell de Bellvís o la zona agrícola de Cal Trabal segueixen en perill per una manca de protecció i de mesures per evitar-ne la degradació”, i ha afegit que “l’Hospitalet és una ciutat mil·lenària, i des d’Esquerra Republicana continuarem defensant la nostra història i el nostre patrimoni”.

 

Esquerra Republicana vol posar en valor la rellevància del llegat històric de la ciutat, i del patrimoni dels barris de l’Hospitalet, a través del web noulhospitalet.com/sos-patrimoni. La campanya republicana, que es desplegarà durant els propers mesos, també inclou diferents actes i xerrades, passejades als barris per donar a conèixer el llegat patrimonial i la memòria popular, i diferents materials de suport per difondre i conscienciar sobre l’estat del patrimoni de la ciutat.

Post a Comment

banner