Esquerra Republicana reclamarà al Ple la cessió dels habitatges de la SAREB per destinar-los a finalitats socials

ERC exigeix el retorn social del rescat bancari per garantir el dret a l'habitatge

Esquerra Republicana reclamarà al Ple la cessió dels habitatges de la SAREB per destinar-los a finalitats socials

Els republicans continuen reclamant mesures per garantir el dret a un habitatges digne a l’Hospitalet, plantejant que la ciutat pugui gestionar els actius immobiliaris de la SAREB després que el govern espanyol hagi pres el control de l’entitat adquirint una participació majoritària del seu capital social

 

El grup municipal d’Esquerra Republicana vol que l’Ajuntament es faci amb els habitatges que la SAREB disposa a l’Hospitalet per destinar-los a usos socials, per donar resposta a situacions de vulnerabilitat habitacional, i crear un parc públic municipal. Recentment, el govern espanyol ha adquirit, via decret llei, una participació majoritària de capital social d’aquesta societat, el banc dolent creat l’any 2012 en el marc de la reestructuració fruit del rescat bancari per gestionar els actius “tòxics” (habitatges, sòls i hipoteques) propietat de les entitats financeres. Aquella mesura va suposar una injecció de 64.000 milions d’euros de diners públics que van permetre els bancs sanejar els seus balanços desprenent-se dels seus actius més problemàtics.

 

El portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, ha declarat que “aquell rescat ha esdevingut un xec en blanc, hem sufragat entre tots i amb recursos públics la factura de la bombolla immobiliària i financera”. En aquest sentit, Garcia ha recordat que “des d’Esquerra portem temps reclamant el retorn social d’aquell rescat bancari, per donar resposta a la manca d’habitatge social i les situacions que han de viure moltes famílies a l’Hospitalet”.

 

La moció republicana proposa crear una taula local per l’habitatge que abordi les problemàtiques i acordi mesures concretes. A més, reclamen concretar el retorn del rescat bancari, com porten fent des de fa més de dos anys amb diferents mocions, amb la cessió de la totalitat dels actius immobiliaris propietat de la SAREB a l’Hospitalet, per destinar-los a finalitats socials.

 

Antoni Garcia ha manifestat que “no s’hi valen més excuses, cal treballar per recuperar els diners per salvar els bancs per salvar les famílies de la ciutat”. Així, el regidor republicà ha demanat, ara que el govern espanyol s’ha fet amb aquests actius, “es prenguin totes les mesures perquè hi hagi una gestió territorialitzada d’aquests actius, amb la gestió per part dels municipis, per poder garantir el dret a un habitatge digne a l’Hospitalet”.

Post a Comment

banner