Esquerra Republicana vol que l’Ajuntament de l’Hospitalet es comprometi amb els drets de les persones trans*

Esquerra Republicana vol que l’Ajuntament de l’Hospitalet es comprometi amb els drets de les persones trans*

El govern municipal s’ha negat fins ara a commemorar el 31 de març, Dia de la Visibilitat Trans*, tot i les demandes del grup republicà. També es reclama el desbloqueig de la Llei LGTBI i Trans a Madrid

 

El grup municipal d’Esquerra Republicana portarà al Ple la petició perquè l’Ajuntament de l’Hospitalet commemori el 31 de març, Dia de la Visibilitat Trans. Aquesta diada pretén donar visibilitat a les vivències trans*, sensibilitzar sobre les discriminacions i violències que pateixen i fomentar el respecte a la diversitat enfront als discursos d’odi. Els republicans ho han demanat en diverses ocasions, però la resposta del govern de Núria Marín, fins ara, ha estat negativa.

 

El regidor Coque García ha denunciat que “veiem cada dia, encara, com les persones LGTBI patim discriminacions i agressions, també a la nostra ciutat” i ha afegit que “aquesta violència és especialment greu contra les persones trans*, que ho pateixen al carrer, a l’escola, a la família, a la feina, a l’atenció sanitària i a l’administració”. Per aquest motiu, ha dit el regidor republicà, “segueix sent necessari commemorar una diada com la de la visibilitat trans*, per refermar el nostre compromís amb els drets i la dignitat de les persones trans*, reclamar mesures efectives i treballar per assolir la plena igualtat per tothom”.

 

La moció republicana, que serà finalment conjunta amb el grup de L’Hospitalet En Comú Podem – En Comú Guanyem, també assenyala la necessitat de disposar d’eines, recursos i marc legals suficients per fer front a les discriminacions. Així, la iniciativa vol que el Ple doni suport a la tramitació de la llei trans que actualment s’està elaborant des del Departament d’Igualtat i Feminismes, però també que es reclami el desbloqueig de l’avant-projecte de Llei LGTBI i Trans estatal.

 

Coque García ha lamentat que “tot i l’anunci aprofitant el Dia de l’Orgull de l’any passat, veiem com després de nou mesos els sectors transfobs dins dels partits que formen el govern espanyol i les seves tensions internes segueixen bloquejant una llei molt necessària”. En aquest sentit, García ha demanat que “no podem perdre més temps, ja que això no fa sinó agreujar la violència institucional, i portem massa anys esperant”.

Post a Comment

banner