OPINIÓ | Compromís contra el canvi climàtic

OPINIÓ | Compromís contra el canvi climàtic

Antoni Garcia, portaveu republicàEl canvi climàtic s’ha convertit en una de les principals amenaces mundials. L’informe anual del World Watch Institute denuncia cada any esfereïdores dades com l’augment de les temperatures, desglaç de les glaceres, fenomens meteorològics extrems, extinció d’espècies, desplaçaments de població…

 

Els acords internacionals per frenar el canvi climàtic han quedat buits de contingut i en paper mullat. Avui la realitat és que continuem igual i el canvi climàtic s’ha convertit en el problema més greu que ha de fer front la humanitat, tal i com denuncien milers de joves arreu del planeta.

 

Aquest estiu hem pogut veure com la desforestació o els incendis de l’Amazones estan agreujant la crisi ecològica. Indignar-se per aquests fets que posen en perill el pulmó verd del nostre planeta serveix per conscienciar-nos de la magnitud del problema, però hem de ser conscients que per salvar el clima hem de canviar de model.

 

La lluita contra el canvi climàtic comença amb canvis personals i canvis en les ciutats on vivim. Les ciutats han de ser el motor del canvi ecològic. El futur del planeta es juga a cada racó dels nostres carrers i places. Cal pensar globalment i actuar localment.

 

Ens cal un gran pacte ciutadà per transformar l’Hospitalet sota criteris ambientals i socials. Avançar cap a una ciutat sostenible, agradable i saludable significa corregir polítiques errònies del govern municipal, com la tala d’arbres dels carrers de la nostra ciutat. Lluitar contra el canvi climàtic des de l’Hospitalet significa crear zones verdes per arribar al 10 metres quadrats per habitant que reclama l’OMS, promoure polítiques actives de gestió de residus i de neteja per deixar d’estar a la cua del reciclatge, o preservar la totalitat del pulmó verd i agrícola de Cal Trabal que es troba en perill per un projecte especulatiu que farà augmentar els gasos contaminants.

 

És l’hora de lluitar contra el canvi climàtic. Ens hi posem des de l’Hospitalet? Som-hi!

 

Antoni Garcia
Portaveu municipal

Post a Comment

banner