OPINIÓ | Compromís ferm amb el català i contra la corrupció

OPINIÓ | Compromís ferm amb el català i contra la corrupció

Vaig deixar el PSC per molts motius, i dos principalment, que van suposar per a mi una escletxa insuperable. El primer, el cas de corrupció que vaig denunciar sense que ningú hagi donat encara explicacions, i que vaig veure com es protegia qui havia comès les irregularitats, mentre a mi se’m va aïllar i apartar. Molt exemplar, tot plegat. El segon motiu, la renúncia del PSC als valors del catalanisme i la defensa de la llengua. Molt decebedor.

 

Aquest mes de febrer fa quatre anys que vaig informar l’alcaldessa Núria Marín de les greus irregularitats que vaig detectar en la gestió del Consell Esportiu de l’Hospitalet, que esquitxava directament altres regidors del govern que van haver de dimitir per la seva implicació.

 

I en aquest mateix mes de febrer, també, constato amb estupefacció com el PSC ha votat amb PP i VOX al Ple en contra d’impulsar un Pacte per la Llengua a l’Hospitalet, com el que s’impulsa des del Parlament, per fomentar l’ús social del català a la nostra ciutat i reforçar el seu paper com a punt de trobada i eina de cohesió, i perquè es compleixi amb el reglament d’ús que ja tenim, que el govern no respecta. Però també han votat amb PP i VOX, compartint arguments i justificacions, en contra de commemorar amb una placa a l’entrada del consistori que enguany, gràcies al Club Muntanyenc, la nostra ciutat hagi custodiat la Flama de la Llengua. És inexplicable. La situació del català a l’Hospitalet és preocupant, amb un ús habitual entorn el 15%, i amb un Ajuntament que no acompanya ni té voluntat d’actuar per revertir-ho, la situació aviat pot esdevenir crítica.

 

Aquest mes de febrer em reafirmo en la convicció d’haver pres la decisió correcta. Per coherència personal, i amb aquells valors que defenso i que sempre he defensat, del progressisme i el catalanisme polític. Alguns encara em volen acusar de transfuguisme. Trànsfuga jo? No em facin riure. Primer vaig abandonar un govern que encobria la corrupció, i després vaig renunciar a l’acta de regidor i vaig trencar el carnet del PSC abans d’acceptar formar part d’un nou projecte. Un projecte renovador i de suma, on puc seguir defensant allò que crec i el que sempre he defensat.

 

Perquè són altres els que hi han renunciat. Jo segueixo on sempre he estat, defensant un projecte il·lusionant i progressista, convençut que a l’Hospitalet, amb un altre govern, amb un equip potent i preparat com el que tenim, al costat de la gent i que s’estima la ciutat, a l’Hospitalet es pot viure millor.

 

Jaume Graells
Portaveu municipal 

Post a Comment

banner