Esquerra Republicana es posa a disposició del Govern municipal de l’Hospitalet per gestionar la crisi sanitària provocada pel COVID-19

Esquerra Republicana es posa a disposició del Govern municipal de l’Hospitalet per gestionar la crisi sanitària provocada pel COVID-19

La formació republicana, com a principal partit de l’oposició, ofereix al govern de la ciutat la seva col·laboració i cooperació responsable per gestionar la crisi sanitària

 

El nostre país està vivint una situació molt difícil, produïda per la propagació global del SARS-CoV2 (COVID-19), que està posant a prova la nostra capacitat de gestió de crisis d’aquesta envergadura, i que està provocant patiment i sacrifici als nostres ciutadans i ciutadanes, a les famílies i, especialment, als mes vulnerables.

 

La situació és molt complexa, i les seves conseqüències i abast són encara difícils de determinar. La resposta només tindrà èxit si es treballa conjuntament, des de la col·laboració i coordinació entre totes les administracions, actors socials i tota la ciutadania. En aquests moments és més necessari que mai demostrar la nostra determinació, integritat, responsabilitat i solidaritat com a societat, davant el sacrifici i els esforços exigits als nostres ciutadans. Des de les institucions hem de saber estar a l’alçada.

 

Des d’Esquerra Republicana treballem sempre amb l’únic objectiu de ser útils, per la ciutadania i per la ciutat, de manera responsable i en positiu. Creiem que aquesta és la millor manera per contribuir a resoldre aquesta crisi, cooperant i actuant de manera responsable, i pensant únicament en el benestar dels nostres veïns i veïnes. Per aquest motiu el portaveu republicà, i cap de l’oposició, Antoni Garcia, li ha traslladat a l’alcaldessa de l’Hospitalet que des d’Esquerra Republicana, i mentre duri aquesta situació de crisi, ens oferim per treballar conjuntament amb el govern municipal de l’Hospitalet de manera lleial i responsable.

 

Des d’Esquerra Republicana pensem que les inevitables conseqüències econòmiques que provoca i provocarà en el futur proper la situació que estem patint amb la declaració de l’estat d’alarma i el confinament de la població per lluitar contra el COVID-19 fan necessari plantejar mesures urgents destinades a ajudar i reforçar la situació dels ciutadans i ciutadanes, als treballadors i treballadores, i als comerços, autònoms i petites i mitjanes empreses de l’Hospitalet.

 

Des d’Esquerra Republicana ens oferim al govern municipal per treballar conjuntament en un paquet de mesures fiscals i de suport i reforç a l’activitat econòmica, i els traslladem les següents propostes:

 

  1. Ajornar el pagament d’impostos i taxes. Cal ampliar els terminis de pagament dels impostos i taxes municipals d’aquest any 2020, ampliant també el sistema de fraccionaments, de famílies, autònoms i empreses sense costos financers.
  2. Rebaixa de l’IBI. Proposem una rebaixa de l’IBI i augmentar els ajuts destinats a cobrir la quota de l’IBI, així com el perllongament dels terminis de pagament.
  3. Creació d’una Borsa d’Ajudes al lloguer. Hem d’impulsar una línia addicional d’emergència de subvencions i ajuts al lloguer per a famílies que puguin acreditar la reducció d’ingressos fruit d’una modificació de la seva relació laboral.
  4. Suspensió i revisió del pagament d’impostos i taxes al petit comerç, mercats, bars i restaurants que han restat tancats mentre duri l’estat d’alarma.
  5. Suspensió de les quotes dels poliesportius municipals. Demanem la suspensió o compensació de les quotes dels serveis no prestats, com els equipaments esportius, mentre s’allargui l’estat d’alarma.
  6. Escurçar pagaments a proveïdors d’obres i serveis. Amb avançaments a compte si convingués, a autònoms i petites i mitjanes empreses amb contractes vigents amb l’Ajuntament per evitar que es trenqui la cadena de pagaments.
  7. Garantir la continuïtat en la contractació pública prevista per a l’exercici 2020. L’Ajuntament ha de comprometre’s a donar suport als autònoms i petites i mitjanes empreses amb contractes d’obres i serveis vigents per aquest any.
  8. Impulsar un Pla Local de Reactivació Econòmica. Volem el compromís per elaborar i aprovar un pla de reactivació econòmica a aplicar una vegada hagi passat l’emergència.
  9. Modificar els pressupostos municipals per incorporar noves polítiques socials i econòmiques, davant d’aquesta situació.
  10. Promoure noves bonificacions en impostos i preus públics.

 

Som conscients que la implementació i execució d’aquest conjunt de mesures i d’altres que fossin necessàries comportarà la modificació del pressupost municipal recentment aprovat pel 2020. Tot i el nostre vot negatiu als comptes ara vigents, pels motius que ja vam explicar quan es van presentar i aprovar, reiterem la nostra disposició a acompanyar, col·laborar i treballar conjuntament amb el govern municipal per modificar el pressupost en aquestes circumstàncies.

 

Volem reconèixer la dedicació i el compromís de tots els treballadors i professionals sanitaris, del personal funcionari i laboral, guàrdia urbana, protecció civil, treballadors de la neteja, dependents i treballadors d’establiments d’alimentació, entre molts altres, pel seu sacrifici i esforç en aquests dies tan difícils. El moment que estem vivint és greu, i només des de la màxima responsabilitat i compromís des de les institucions, i de l’esforç i solidaritat del conjunt de la societat pensant en el bé comú, serem capaços de gestionar i superar aquesta crisi.

 

Des d’Esquerra Republicana estem al servei dels veïns i veïnes de l’Hospitalet, i per això oferim la nostra col·laboració al govern municipal per fer-ho possible.

Post a Comment

banner