OPINIÓ | Dobleguem la Covid i les desigualtats

OPINIÓ | Dobleguem la Covid i les desigualtats

Estem patint una pandèmia sense precedents i una crisi econòmica i social que està fent augmentar les desigualtats. No són moments bons per a ningú i encarà és més difícil suportar aquesta situació per a aquells que menys tenen. La situació sanitària és crítica, preocupant i no hi ha hagut cap més opció que prendre mesures dures per aturar la transmissió de la Covid-19.

 

Davant aquest nou rebrot es fa necessari la corresponsabilitat de tots nosaltres i el suport de les administracions a les persones i als sectors econòmics més afectats. Cal lamentar que aquest nou estat d’alarma, aprovat pel Congrés, no vagi acompanyat de polítiques socials, de reactivació econòmica i que les ajudes públiques fins aquests moments hagin estat insuficients.

 

La crisi social i econòmica provocada per la pandèmia de la Covid-19 hi és i hi serà durant molt de temps. Calen polítiques valentes davant la situació d’incertesa i de patiment de moltes persones que no poden cobrir les necessitats bàsiques.

 

És necessari que des del govern de l’Estat es decreti l’aturada indefinida dels desnonaments i la moratòria real dels lloguers i de les hipoteques, així com la suspensió dels rebuts dels subministraments energètics per a famílies afectades per la crisi i comerços i establiments que no poden aixecar la persiana per les restriccions.

 

En aquesta crisi ha de valer més en la presa de decisions l’interès públic i la vocació de servei a la gent que no la influència d’exministres que ara ocupen una cadira als consells d’administració de grans empreses energètiques i entitats bancàries.

 

Si el 2008 el PP i el PSOE van decidir canviar la Constitució per salvar bancs, en aquesta crisi de la Covid-19 cal que els governs atenguin les demandes socials i dels sectors econòmics afectats. És de justícia social que el govern de l’Estat espanyol exigeixi el retorn social del rescat bancari que supera els més de 65.000 milions d’euros, rectifiqui l’augment en els pressupostos de la despesa militar i de la monarquia i destini aquests diners a polítiques d’atenció a les persones i de reactivació econòmica.

 

Hem de salvar vides i persones i per fer-ho ens cal un nou acord social per blindar i invertir més en sanitat, polítiques socials i fer una aposta decisiva per l’economia productiva i no per l’especulativa.

 

Hem de fer front a la pandèmia i doblegar la corba de la Covid-19, però també hem de doblegar la corba de la desigualtat, la precarietat i la pèrdua de petites i mitjanes empreses i llocs de treball.

 

Antoni Garcia.

Portaveu municipal

Post a Comment

banner