Esquerra Republicana denuncia davant la Direcció General de Patrimoni la degradació de l’edifici de Casa Espanya i Museu d’Història i la manca de manteniment per part de l’Ajuntament de l’Hospitalet

Esquerra Republicana denuncia davant la Direcció General de Patrimoni la degradació de l’edifici de Casa Espanya i Museu d’Història i la manca de manteniment per part de l’Ajuntament de l’Hospitalet

Esquerra Republicana mostra la seva profunda preocupació per l’estat de conservació i manteniment de l’edifici que en l’actualitat alberga el Museu d’Història de la ciutat

 

La Casa Espanya és un edifici construït el 1563 i que des de 1972 alberga el Museu d’Història de l’Hospitalet, en el nucli antic de la ciutat. Des de 1973 aquest edifici és considerat Monument Històrico-Artístic d’Interès Local i a partir de 1993 es va declarar ‘Monument Històric’ i ‘Bé Cultural d’Interès Nacional’.

 

Esquerra denuncia que durant els darrers anys l’estat de l’edifici s’ha anat degradant. S’han produït alguns despreniments a l’alçada del segon pis i els danys que es produeixen els dies de pluja o vent cada vegada són més visibles.

 

Els republicans han informat en diverses ocasions al govern municipal sobre aquests fets i han reclamat la realització d’accions encaminades a la solució del problema, però aquestes demandes no han estat ateses.

 

En aquest sentit Antoni Garcia, portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha expressat que “estem seriosament preocupats per la manca d’actuació de l’Ajuntament sobre aquest importantíssim bé cultural” i ha afegit que “el govern municipal de Núria Marin continua girant l’esquena al patrimoni de la ciutat i deixa que un edifici històric com la Casa Espanya es vagi degradant cada dia més”.

 

Antoni Garcia ha manifestat que “s’ha de garantir el correcte manteniment del patrimoni històric i cultural de l’Hospitalet, no ens queda altre remei que denunciar aquesta situació davant la Direcció General de Patrimoni i demanar que intervingui”.

Post a Comment

banner