Esquerra Republicana abandona el Ple per rebutjar la sentència i denunciar la repressió i la vulneració de drets i llibertats

Esquerra Republicana abandona el Ple per rebutjar la sentència i denunciar la repressió i la vulneració de drets i llibertats

El primer grup de l’oposició a l’Ajuntament de l’Hospitalet ha decidit marxar del Ple per manifestar la manca de normalitat política que viu el país i solidaritzar-se amb els presos polítics, detinguts i persones represaliades.

 

Els cinc regidors i regidores del grup municipal d’Esquerra Republicana han abandonat aquesta tarda el Ple d’aquest mes d’octubre en senyal de protesta per la situació extraordinària que viu el país, arran de la sentència del Suprem i la regressió de drets i llibertats. Els regidors i regidores republicans volen denunciar així la manca de normalitat política, la negació de diàleg per part del govern espanyol i els abusos policials i les detencions dels darrers dies.

 

El portaveu republicà i líder de l’oposició, Antoni Garcia, ha manifestat que “la sentència és un acte de venjança i d’injustícia, no només contra l’independentisme sinó contra la democràcia i els drets humans”. En aquest sentit, Garcia ha afegit que “ens trobem davant una retallada de drets i llibertats”.

Finalment, el portaveu republicà ha instat a no normalitzar la repressió i ha fet una crida a la ciutadania a “seguir amb les mobilitzacions per l’amnistia, el diàleg, el referèndum i la República”.

Post a Comment

banner