ERC+EUiA vol que l’Ajuntament desbloquegi i agilitzi la cessió de solars per construir nous centres educatius

ERC+EUiA vol que l’Ajuntament desbloquegi i agilitzi la cessió de solars per construir nous centres educatius

Amb aquesta moció, el grup d’ERC+EUiA vol desencallar la construcció de nous instituts escola, que permetria la creació d’un nou centre educatiu a la zona nord, i poder donar resposta a l’emergència educacional a l’Hospitalet, com es va acordar el passat Ple de febrer

 

El grup municipal d’ERC+EUiA portarà al Ple de març una iniciativa per agilitzar la tramitació en la cessió de solars en els casos dels instituts escola Pere Lliscart i Puig i Gairalt, que hagués ja permés la seva ampliació però que arrosseguen anys de retard per part de l’Ajuntament. Segons ha explicat el portaveu d’ERC+EUiA, Jaume Graells, “aquestes dues actuacions ja comptaven amb finançament acordat i assignat per part de la Generalitat, els anys 2020 i 2021 respectivament, i si el govern municipal hagués actuat amb diligència avui ja serien una realitat”

 

Per Graells, el fet més greu és que, en el cas de l’institut escola Pere Lliscart, que està ocupant avui un solar a la plaça Cadí amb mòduls de secundària, s’hagués alliberat aquest espai on es podria haver construït un nou centre educatiu, que donés resposta a l’alta demanda de la zona nord de la ciutat. Aquesta proposta va en la línia de la moció aprovada per unanimitat al Ple de febrer, a proposta de la Federació d’Ensenyament de CCOO, per tal de donar resposta a l’emergència educacional a l’Hospitalet.

 

Jaume Graells ha instat l’Ajuntament a actuar “amb diligència i exigència” per tal de desencallar la tramitació administrativa que porta anys bloquejant aquesta cessió al departament d’Educació. Pel també cap de l’oposició, “per part del departament hi havia tota la disposició i compromís per completar aquestes obres, i avui podríem tenir dos nous instituts escola, i una nova escola en aquella zona”. En aquest sentit, Jaume Graells ha lamentat “la manca de lideratge de l’Ajuntament”, i ha demanat que “no podem perdre més temps, cal que totes les administracions treballem plegades per seguir avançant i millorant l’educació a l’Hospitalet”.

Post a Comment

banner