Esquerra Republicana torna a reclamar la rehabilitació i dignificació del Pont d’en Jordà per aturar la seva degradació

Pont d'en Jordà, l'Hospitalet

Esquerra Republicana torna a reclamar la rehabilitació i dignificació del Pont d’en Jordà per aturar la seva degradació

Els republicans impulsen, conjuntament amb altres grups, una moció per impulsar accions contra la degradació d’aquesta estructura i un pla de rehabilitació que garanteixi el seu futur amb la participació d’entitats i veïns

 

El grup municipal d’ERC-AM tornarà a portar al Ple la degradació del Pont d’en Jordà, com ja van fer amb una altra moció el juny de 2020 sense que s’hagi revertit la situació des de llavors. Aquesta estructura, construïda l’any 1935, connecta els barris de la Torrassa i Santa Eulàlia i és un dels elements d’obra pública més importants de l’Hospitalet, protegit com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i dins del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA). Tot i estar catalogat, però, la manca de manteniment i desinterès per part de l’Ajuntament ha conduït a la situació de degradació que actualment pateix.

 

El govern municipal del PSC va rebutjar l’anterior moció amb l’excusa que el pont era propietat d’ADIF. La realitat és que, tal com consta al Mapa de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, aquesta passarel·la és de titularitat municipal i prova d’això és que l’Ajuntament va encarregar un informe sobre el seu estat fa més d’un any. Tot i així, els veïns i col·lectius com “Defensem el castell de Bellvís” lamenten que no se’ls hagi informat, ni s’hagin resolt encara els problemes de degradació del Pont d’en Jordà.

 

La regidora republicana Lluïsa Carmona ha demanat que “cal que el govern municipal informi als consells de districtes de Collblanc-Torrassa i Santa Eulàlia sobre l’estat del Pont, les intervencions realitzades i les que estan previstes”, i ha afegit que “és urgent actuar i elaborar un pla de rehabilitació per evitar la situació de degradació”. En aquest sentit, Carmona ha reclamat que “volem que l’Ajuntament abandoni la passivitat en el tema del patrimoni, i deixi de donar l’esquena als veïns de la ciutat que reclamen no perdre’n més”.

 

Post a Comment

banner