ENTREVISTA | “El que ha fet la pandèmia a L’H és agreujar els problemes que ja tenia”

ENTREVISTA | “El que ha fet la pandèmia a L’H és agreujar els problemes que ja tenia”

⬛ Entrevista

Antoni Garcia Acero, portaveu del grup d’ERC a l’Ajuntament. Amb un ull posat a L’H i l’altre en la lluita per la república catalana, a Esquerra veuen amb preocupació la corrupció i la crisi social derivada de la pandèmia, al temps que demanen la resolució del conflicte Catalunya-Espanya, “que passa per l’amnistia”, diu Garcia

“El que ha fet la pandèmia a L’H és agreujar els problemes que ja tenia”

Enric Gil Meseguer

– Des d’ERC afirmen que L’H fa anys que viu una epidèmia de corrupció. Quina és la vacuna?
– Transparència i tolerància zero. Portem 40 anys de govern socialista que ha confós la institució amb el partit. El darrer cas greu és el del Consell Esportiu: diners de famílies, d’entitats i de subvencions públiques que havien de ser per a l’esport s’han utilitzat per a despeses personals, àpats, copes i per a indemnitzacions indegudes. I el govern de la ciutat el que ha fet és amagar-se. Hi ha 15 persones imputades, entre elles l’alcaldessa i el segon tinent d’alcaldia, i també va dimitir el regidor d’Esports. Cada dia que passa sense que Núria Marín i el segon tinent d’alcaldia assumeixin responsabilitats i s’apartin dels càrrecs, més mal estan fent a l’esport escolar i a la bona tasca del Consell Esportiu.

 

– Creu que Núria Marín serà finalment imputada?
– La Justícia ho decidirà. L’alcaldessa no ha volgut donar explicacions, ha dit que el Consell és una entitat privada, que ho és, però el 50% dels seus membres els escull ella a través d’un acord de la Junta de Govern.

 

– Sobre la pandèmia, s’està fent prou per afrontar-la?
– És una situació que ningú no s’esperava i ha posat de manifest les nostres febleses com a societat i el treball que hem de desenvolupar les administracions per enfortir les polítiques del benestar i garantir vides dignes. El que ha fet la pandèmia a L’H és agreujar els problemes que ja tenia, augmentar les desigualtats i posar de manifest el model obsolet de ciutat del PSC.

 

“Estaria bé que l’Ajuntament fes una taula de diàleg per consensuar un nou PDU Granvia”

 

– El Pacte de ciutat contra la pandèmia, serà útil?
– En començar la pandèmia, ERC va estendre la mà al govern, vam proposar la necessitat del pacte entre les forces polítiques, proposta que va acceptar l’alcaldessa i avui crec que tenim un Pacte positiu, punt de trobada entre partits, entitats, associacions veïnals, sindicats i empresaris, amb 122 propostes per sortir de la crisi. Esperem que no quedi en paper mullat. El desembre vam demanar una reunió per quantificar i establir un calendari d’execució de les propostes acordades fins al 2023 Estem al març i l’alcaldessa encara no l’ha convocada.

 

– L’equip de govern vol tirar endavant el PDU Granvia, malgrat les sentències judicials. Què en pensen?
– Estaria bé que l’Ajuntament fes una taula de diàleg per consensuar un nou PDU. El que no pot ser és que l’equip de govern utilitzi els amplis consensos que hi ha sobre el soterrament de la Granvia i sobre el sector biomèdic per intentar camuflar projectes especulatius que volen destruir l’última zona agrícola de L’H, Cal Trabal. S’ha de replantejar el PDU: el que ha anul·lat la Justícia. Tenen tot el dret a recórrer, però el més sensat és que seguin a la taula i puguem fer un PDU amb criteris mediambientals i socials, que lluiti contra el canvi climàtic preservant el pulmó de Cal Trabal.

 

– Acaben de denunciar el Govern municipal davant el Consell de l’Audiovisual de Catalunya. Per quin motiu?
– Al mandat anterior es va acordar la reforma dels mitjans municipals de comunicació; el 2018 es va elaborar un contracte programa de consens per tenir uns mitjans a l’altura de la segona ciutat de Catalunya, i per reobrir Ràdio L’H. Era per a 2019 i 2020, i s’havia de portar al Ple per aprovar-lo. No es va portar, i ja ha caducat. A més, els òrgans que recull el Reglament de mitjans no s’han reunit malgrat tenir certa periodicitat. Després de presentar una moció al Ple de gener només ens ha quedat l’opció del recurs al CAC.

 

– Com interpreten els resultats electorals del 14F?
– ERC es consolida com a segona força a L’H. A Catalunya, l’independentisme guanya de nou, en vots i en diputats, i supera el 50%. Ara toca que la majoria republicana tingui un govern fort i ampli d’esquerres que ens permeti avançar en la resolució del conflicte polític entre Catalunya i Espanya, que passa per l’amnistia; un referèndum pactat, i fer front a la crisi social i econòmica.

L’Entrevista | Diari de l’Hospitalet n. 366 (pàg. 11)

Post a Comment

banner