ENTREVISTA | “Tenim un govern esquitxat per la corrupció i sense projecte de ciutat”

ENTREVISTA | “Tenim un govern esquitxat per la corrupció i sense projecte de ciutat”

⬛ Entrevista

Antoni Garcia Acero, portaveu del grup d’ERC a l’Ajuntament. Lidera el principal partit de l’oposició i creu que “ha arribat l’hora del canvi”. Assegura que són “alternativa de govern” i afegeix amb convicció estar preparats per gestionar la ciutat. Vol dur L’Hospitalet cap a una nova etapa de recuperació, amb un Ajuntament al servei de les persones

“Tenim un govern esquitxat per la corrupció i sense projecte de ciutat”

Rosa Salguero

– El Pacte de ciutat per combatre la crisi de la Covid està donant resultats?
– El pacte és bo, però no està servint per promoure un canvi de model de ciutat com també era l’objectiu. Calen menys rodes de premsa de l’alcaldessa, més treball conjunt entre els agents que l’han subscrit i més dotació econòmica. Abordar una nova transformació de la ciutat, ara ja és inajornable!

 

– Per on passa el canvi de model que demana?
– Passa per tres eixos: social, econòmic i urbà. En l’àmbit social, cal un pla de xoc per frenar la pobresa que creix diàriament, invertir en un parc municipal d’habitatge de lloguer i rescatar pisos de la Sareb. En l’àmbit urbà, cal impulsar les energies renovables, la mobilitat sostenible, guanyar en espais verds –estem lluny dels 15m2 /habitant que marca l’OMS– i trencar amb un model urbanístic especulatiu, construir menys i apostar per la rehabilitació. I en l’àmbit econòmic, apostar per l’economia productiva de valor afegit que creï ocupació de qualitat, reindustrialitzar la carretera del Mig, impulsar el polígon Pedrosa, les PIME, el petit comerç i l’economia social. En canvi, tenim un model basat en l’economia especulativa.

 

– Faci balanç del mandat, a un any i poc de tancar-lo.
– L’H està trencat per les desigualtats, amb un govern esquitxat per la corrupció, sense projecte de ciutat, que gestiona malament i que no dona solucions als problemes que pateixen els veïns ni sap fer front als reptes socials i econòmics de L’H.

 

– Per què no sou acusació particular en el cas Consell Esportiu?
– Pensàvem que havia de ser l’Ajuntament qui defensés els interessos de la institució, però davant la manca de transparència de l’equip de govern, que està utilitzant la institució per preservar els interessos de partit, ara no descartem personar-nos. Serà una decisió d’àmbit nacional perquè el cas s’estén com una taca d’oli. Ja esquitxa Cornellà i el Consell Esportiu del Baix Llobregat.

 

“És inajornable abordar una nova transformació de L’H, econòmica, social i urbana”

 

– El PSC acusa el seu partit de no respectar la presumpció d’innocència…
– No fem cap judici paral·lel. Un jutge dirà si hi ha delicte, però davant els informes demolidors de la UDEF de pagament de despeses personals, multes, indemnitzacions indegudes, sobresous i algun acte del PSC amb diners que eren per a l’esport escolar, no val amagar el cap sota l’ala i blanquejar les irregularitats. Preguntem a l’alcaldessa si ho veu normal i la resposta és silenci. Per ètica i per preservar la institució, cal fer net i apartar de la gestió pública els càrrecs electes implicats. Mentre l’equip de govern no assumeix cap responsabilitat política, més mal fa a la tasca del Consell Esportiu i a la ciutat.

 

– Què diu a les famílies de l’Acadèmia Cultura ara que s’ha obert la preinscripció?
– Que l’escolarització de tots els alumnes està garantida, mentre no hi hagi l’espai on construir una nova escola. I és l’Ajuntament qui l’ha de buscar i posar-lo a disposició del Departament. Tots som conscients que cal fer excepcions davant la complexa realitat de L’H, amb ràtios i matrícula viva sobrepassades. No tenim solars de 5.000 m2 però l’urbanisme promogut per l’Ajuntament és part del problema: es construeix molt i, per contra, no es reserva prou sòl per planificar els equipaments escolars necessaris. Insistim: cal que l’Ajuntament cedeixi espais per fer més escoles.

 

– S’està trobant consens sobre el PDU Granvia?
– Les sentències del TSJC han obligat l’equip de govern a moure’s de posició. Tot i això, la taula de diàleg aprovada pel Ple el juny a proposta d’ERC encara no s’ha reunit i s’hauria de debatre si el procés participatiu ha d’incloure una consulta a la ciutadania. El posicionament d’Esquerra continua sent: Cal Trabal al 100% com a zona agrícola i dins el Parc Agrari, soterrament de la Granvia per guanyar espais verds i d’ús ciutadà, baixar edificabilitat, impulsar el sector biomèdic i incorporar la Torre Gran dins el PDU.

L’Entrevista | Diari de l’Hospitalet n. 376 (pàg. 15)

Post a Comment

banner