Antoni Garcia: “ERC liderarà el canvi republicà que necessita aquesta ciutat”

Antoni Garcia: “ERC liderarà el canvi republicà que necessita aquesta ciutat”

ENTREVISTA | Antoni Garcia Acero, portaveu del grup d’ERC a l’Ajuntament. Ja ha estat designat com a cap de llista del seu partit per a les properes eleccions municipals del mes de maig. Als seus 45 anys, està a punt de tancar el seu primer mandat com a regidor i aprofita l’entrevista per fer balanç d’un mandat complex en el qual diu haver fet una oposició ferma i responsable.

 

“ERC liderarà el canvi republicà que necessita aquesta ciutat”

 

ENRIC GIL/DIARI DE L’HOSPITALET
Com valoren la tasca del Govern municipal en el mandat?
– El Govern municipal ha estat incapaç de solucionar els problemes quotidians, com per exemple la neteja, l’incivisme o acabar amb les desigualtats socials entre barris i famílies de la nostra ciutat. No hi ha projecte de ciutat ni visió de futur, ha abandonat la petita i mitjana empresa de la carretera del Mig o del polígon Pedrosa i tampoc pren mesures per combatre els preus abusius del lloguer o la proliferació de pisos turístics il·legals que expulsen els veïns dels barris. L’alcaldessa continua pensant en el totxo i l’especulació, i encara no sap que les ciutats no les fan les pedres i el ciment, les fan les persones. En definitiva, un govern opac, poc transparent i esgotat que no sap fer front als reptes econòmics i socials que té aquesta ciutat.

 

I de la tasca d’ERC en aquest mandat, quin balanç en fan? 
– Esquerra Republicana ha fet una oposició ferma, en positiu i responsable amb propostes i voluntat d’arribar a acords per millorar la ciutat i la qualitat de vida dels veïns i veïnes. Som la veu dels veïns i veïnes que volen millorar la ciutat. Fruit d’aquesta oposició en positiu, hem fet possible allò que semblava impossible com la síndica de greuges, la rebaixa de l’IBI un 2%, l’augment de les partides econòmiques per als esplais de la ciutat o inversions. I hem de lamentar que aquests dos darrers anys de mandat, però, Núria Marín, en comptes d’escoltar les mesures progressistes i socials que proposàvem, ha preferit pactar pressupostos i polítiques amb els trànsfugues del PP i amb la dreta.

 

“Hem fet possible la síndica de greuges, la rebaixa de l’IBI i més diners per als esplais”

 

A tres mesos i escaig de les municipals, com tenen a ERC la llista i el programa? 
– Estem en ple procés participatiu per configurar el programa electoral. Volem que sigui més obert que mai, més participatiu, i que reculli les propostes dels veïns i veïnes i les entitats per millorar la ciutat. Ho fem a través de diferents canals, com un apartat específic al web, fulletons, paradetes informatives a tota la ciutat, a través del nou canal de WhatsApp, i trobant-nos amb diferents entitats de la ciutat per recollir les seves demandes i propostes. El programa definitiu serà aprovat en una jornada municipalista el mes de març i ha passat per diferents fases amb grups d’experts i una trobada programàtica el desembre. Pel que fa a la llista electoral, que també serà aprovada per la militància en assemblea, apostem per una llista oberta plural amb independents que representi tota la societat i amb participació de tots els barris. Les nostres llistes seran cremallera, per garantir la paritat real entre dones i homes.

 

Què proposarà ERC per a la ciutat en el programa electoral?
– Volem fer una ciutat republicana. Això vol dir fer una ciutat de les persones i al servei de la ciutadania, que aposti per un model econòmic que creï ocupació de qualitat i això significa apostar per la petita i mitjana empresa, per reindustrialitzar el polígon de la carretera del Mig i donar suport als autònoms i al petit comerç que crea riquesa i cohesiona els barris. Impulsarem polítiques decidides per garantir el dret a l’habitatge i combatre l’especulació i els preus abusius amb propostes com la creació d’un parc municipal d’habitatge públic. Volem una ciutat que estimi, preservi i protegeixi el seu patrimoni arquitectònic, històric i natural i que lluiti contra les desigualtats socials entre famílies i barris. I volem un govern transparent, sense res a amagar, que aposti pel diàleg, el dret a decidir i no pel 155. Una ciutat de tothom i per a tothom.

 

“Volem un govern transparent que aposti pel diàleg, el dret a decidir i no pel 155”

 

ERC no s’ha afegit al procés unitari de primàries que ha impulsat l’ANC a L’H i al que sí que s’ha unit el PDeCAT. Per què?
El moviment independentista és plural i divers. L’independentisme ha de ser fort en els diferents espais ideològics per tal de fer créixer el vot independentista. Que a L’Hospitalet l’espai de la dreta es reunifiqui a través de primàries, creiem que és una bona notícia, ja que això fa fort el moviment independentista i ens permet no perdre ni un vot. Esquerra Republicana aspirem a ser hegemònics dins l’espai de les esquerres. En diferents trobades amb altres formacions independentistes, ERC hem fet propostes d’unitat d’acció republicana per poder coordinar accions i punts del programa electoral com la reivindicació de l’1 d’Octubre, el suport als presos i preses polítiques i exiliats, preservar Cal Trabal de l’especulació, municipalitzar el servei de la neteja o garantir el model d’escola pública catalana, entre d’altres.

 

Independentisme i ultradreta poden ser dues de les claus d’aquestes municipals?
– La república és l’antídot a la ultradreta perquè nosaltres defensem una república oberta, per a tothom, feminista i antiracista. ERC som la garantia que la ultradreta i el feixisme no avancin a la nostra ciutat. Des d’ERC liderarem el canvi republicà que necessita aquesta ciutat.

Post a Comment

banner