ERC demana mesures de suport als autònoms de l’Hospitalet

ERC demana mesures de suport als autònoms de l’Hospitalet

També es presenta una moció conjunta per revocar la moció de Ciudadanos sobre l’idioma dels senyals de trànsit, com han fet ja a Esplugues

 

El grup municipal d’ERC presentarà al proper Ple de juny una moció perquè l’Ajuntament adopti diferents mesures de suport als autònoms de l’Hospitalet. Aquest sector, amb una gran diversitat d’activitats, representa un important motor econòmic amb més d’11.000 treballadors a la ciutat.

 

El portaveu del grup municipal, Antoni Garcia, ha explicat que “des d’ERC demanem un programa específic de foment del treball autònom, més enllà del que ja s’està fent, per facilitar la consolidació i el seu desenvolupament”. Entre les mesures proposades, que haurien de ser incloses en les properes ordenances fiscals, hi ha la bonificació de diferents taxes que afecten als autònoms especialment quan vulguin ampliar o modernitzar els locals o contractar nous treballadors, o la creació d’una tarifa plana en les zones blaves i aparcaments municipals. Per Antoni Garcia “cal ajudar als autònoms de la ciutat, perquè això repercuteix directament en la millora de l’economia i en la creació d’ocupació a l’Hospitalet”.

 

Altres mocions:

 

– Revocació de la moció sobre l’idioma dels senyals de trànsit
ERC impulsa també una moció conjunta amb la CUP-Poble Actiu per tal de revocar la moció de Ciudadanos sobre l’idioma de les senyals de trànsit, aprovada pel PSC malgrat haver-la rebutjat el primer cop que es va presentar.

 

Tal com ha fet ja Esplugues de Llobregat, i aportant la fonamentació jurídica emesa per la Direcció General de Política Lingüística, la moció demana la suspensió dels acords i l’elaboració d’un informe per determinar les interpretacions de la legislació actual que donen cobertura a l’ús de la llengua catalana en els senyals de trànsit.

 

– Millora del carrer Leonardo da Vinci i manteniment de la zona de càrrega/descàrrega
Aquesta moció conjunta amb altres grups recull la preocupació dels comerços i petites empreses afectats per l’ordenació del carrer Leonardo da Vinci, que demanen diàleg i mantenir la zona de càrrega i descàrrega, ja que la seva desaparició prevista en el projecte actual perjudicarà significativament el desenvolupament de la seva activitat.

 

– Suport als membres de la Mesa del Parlament
El grup municipal d’ERC també presenta al Ple de juny una moció de suport als membres de la Mesa del Parlament, imputats i perseguits per donar tràmit i permetre el debat de les conclusions de la comissió parlamentària sobre el procés constituent, vulnerant-se els drets i llibertats dels diputats per motius ideológics i judicialitzant encara més la política.

 

– Suport al Correllengua 2017
ERC portarà al Ple una iniciativa per donar suport al Correllengua 2017 com a instrument reivindicatiu de la societat a favor de la plena normalització en l’ús social de la llengua catalana, i en la seva celebració a l’Hospitalet.

 

-Desmantellament de Castor
Per últim, des d’ERC es presenta una moció per exigir responsabilitats polítiques, tècniques i econòmiques, i el desmantellament definitiu de la plataforma Castor.

Post a Comment

banner