ERC proposa que l’Hospitalet tingui la seva pròpia moneda local

ERC proposa que l’Hospitalet tingui la seva pròpia moneda local

El grup polític municipal d’Esquerra Republicana de l’Ajuntament de l’Hospitalet proposarà que l’Hospitalet tingui la seva pròpia moneda local.

 

Esquerra argumenta que les monedes locals són una bona eina complementària de desenvolupament, ja que en fer circular aquest flux monetari dintre de la ciutat, dinamitzen el comerç local i de proximitat, fomenten l’ocupació a la ciutat, afavoreixen un consum més responsable i impulsen les relacions veïnals i el sentiment de pertinença a la ciutat.

 

Els republicans volen que l’Hospitalet se sumi als milers de ciutats i regions de tot el món que ja fan servir monedes pròpies locals com Bristol, Toulouse, Sardenya i com recentment han fet Santa Coloma de Gramenet i Barcelona. ERC proposa a més, que la implantació d’aquesta nova moneda local sigui el resultat d’un procés participatiu amb les entitats i els veïns i veïnes de l’Hospitalet.

 

Segons Antoni Garcia, portaveu republicà: “la moneda pròpia de l’Hospitalet haurà de servir per posar les persones al centre de tot, ajudar a la cohesió social i evitar la desertificació comercial dels nostres barris”.

Post a Comment

banner