ERC+EUiA impulsa al Ple un paquet de mesures de suport al comerç de l’Hospitalet

Parada de mercat municipal

ERC+EUiA impulsa al Ple un paquet de mesures de suport al comerç de l’Hospitalet

El portaveu Jaume Graells reclama treballar per dinamitzar el teixit comercial, davant la manca de suport, d’inversió i de polítiques estratègiques per part del govern municipal, i evitar el tancament de persianes i la desaparició del comerç de proximitat

 

El grup municipal d’ERC+EUiA defensarà al Ple de març una moció de suport al comerç local, que inclou un paquet de mesures i accions per dinamitzar i fomentar l’activitat comercial a l’Hospitalet. El portaveu i cap de l’oposició, Jaume Graells, ha justificat la iniciativa “per la preocupant situació que travessa el comerç a la nostra ciutat”, amb una progressiva davallada d’establiments actius i “cada cop més persianes abaixades”. Una situació que, ha dit, s’ha agreujat amb la pandèmia, amb pèrdua d’espais pels canvis d’hàbits de consum i per l’increment de costos.

 

Davant d’aquesta situació, des d’ERC+EUiA reclamen treballar activament per revertir la situació. L’Hospitalet se situa a la cua en inversió en polítiques de comerç, amb només uns 6 euros per habitant, lluny de ciutats del nostre entorn on s’inverteixen entre 10 i 15 euros del pressupost municipal per habitant. Per això, el grup republicà i sobiranista volen que l’Ajuntament prengui la iniciativa, i treballi al costat de les associacions de comerciants posant en marxa les accions proposades.

 

Entre elles, des d’ERC+EUiA demanen realitzar un estudi per determinar l’estat i les necessitats del comerç de l’Hospitalet, així com d’un pla de benvinguda per al nou comerç, que inclogui l’acompanyament i assessorament a les noves emprenedories, i la informació sobre drets i deures, i els recursos, serveis i ajuts disponibles. També proposen elaborar una bossa de locals buits per incentivar l’obertura de nous comerços als diferents barris, recuperar la figura del dinamitzador del comerç a cada districte, i un pla de dinamització dels mercats per acabar amb les parades tancades. Per últim, la moció defensa impulsar convenis entre les associacions de comerciants i els centres de Formació Professional, impulsant programes específics que afavoreixin l’ocupació i el foment del comerç de proximitat.

 

Jaume Graells ha explicat que “quan desapareix un comerç, aquell carrer es desertitza, s’empobreix i empitjora la percepció de seguretat i neteja”, i ha lamentat “la manca de suport, d’inversió i de polítiques estratègiques per part del govern municipal”. Graells ha posat en valor el comerç de barri, com aquell “espai de confiança, de convivència i de cohesió, que manté viva la ciutat”, afirmant que “des d’ERC+EUiA seguirem treballant per estar al seu costat, treballant per uns barris dignes i uns carrers segurs, amb un comerç viu”.

Post a Comment

banner