ERC+EUiA reclama que l’Ajuntament no es deixi perdre l’edifici de l’Acadèmia de Cultura, i el converteixi en un equipament per al barri

Anunci de la posada en venda de l'antic edifici de l'Acadèmia de Cultura, propietat de l'Aqrquebisbat

ERC+EUiA reclama que l’Ajuntament no es deixi perdre l’edifici de l’Acadèmia de Cultura, i el converteixi en un equipament per al barri

El grup republicà i sobiranista ha demanat que l’Ajuntament de l’Hospitalet es faci amb l’edifici de l’antiga Acadèmia de Cultura, que l’arquebisbat de Barcelona ha decidit posar en venda, per garantir que esdevingui un equipament municipal i evitar que acabi convertit en més habitatges turístics. També urgeixen a l’Ajuntament a garantir i concretar el futur de l’Auditori de la Torrassa

 

Des del grup municipal d’ERC+EUiA han demanat a l’Ajuntament de l’Hospitalet que negociï i acordi en les millors condicions possibles l’adquisició de l’antiga Acadèmia de Cultura, propietat de l’Arquebisbat de Barcelona i que va quedar desocupat quan van decidir tancar el centre escolar que desenvolupava la seva activitat en les instal·lacions des de mitjans dels anys 50 del segle passat. Aquesta situació es va aconseguir reconduir, gràcies a la lluita de la comunitat educativa, sindicats i la implicació dels partits, malgrat la manca de disposició de solars per part de l’Ajuntament.

 

Ara, l’Arquebisbat ha decidit posar en venda l’edifici, situat al carrer del Doctor Martí i Julià, al barri de la Torrassa. Un barri amb un greu dèficit d’equipaments, i amb una creixent pressió immobiliària on els habitatges turístics proliferen i expulsen els veïns i les veïnes.

 

El portaveu d’ERC+EUiA i cap de l’oposició, Jaume Graells, ha demanat a l’Ajuntament “negociar amb l’Arquebisbat una solució per aquest edifici pensant en la gent del barri i no en el lucre econòmic i l’especulació immobiliària”. En aquest sentit, el regidor republicà ha apuntat que “després de com es va gestionar el tancament de l’Acadèmia de Cultura”, el consistori ha de treballar per “aconseguir no perdre l’oportunitat perquè la Torrassa guanyi un nou equipament públic, al servei dels veïns”.

 

Des d’ERC+EUiA han alertat de la gran quantitat d’edificis en venda en aquesta part de la ciutat, amb el risc d’acabar en mans d’especuladors que els converteixin en habitatges turístics. Graells ha informat que “hem insistit al govern municipal la necessitat d’intervenir, i de limitar amb topalls màxims el nombre de llicències i llits turístics, especialment en barris com Collblanc i la Torrassa, però fins ara s’han negat a actuar”.

 

Jaume Graells, d’altra banda, ha lamentat la situació amb l’Auditori de la Torrassa, també propietat de l’Arquebisbat. “Hem reclamat en diverses ocasions que informin i ens traslladin l’estat de les converses, perquè ara mateix la viabilitat d’aquest auditori està en l’aire”, ha apuntat Graells, i ha afegit que “al darrer Ple ja vam reclamar que donessin compte al consell de districte, però no l’han volgut convocar”. Pel portaveu republicà, “l’Ajuntament ha d’actuar de manera més proactiva, acordant amb l’Arquebisbat el futur d’aquests equipaments per tal que els veïns i veïnes del barri de la Torrassa no es vegin perjudicades”.

Post a Comment

banner