OPINIÓ | Escoles bressol municipals a tots els barris

OPINIÓ | Escoles bressol municipals a tots els barris

L’Hospitalet tenim el deshonrós mèrit de ser la ciutat de Catalunya amb menys places d’escola bressol municipal. I malgrat les promeses electoralistes, fa anys que no se’n construeixen de noves. Hi ha barris, com el Centre, que no en tenen cap. I el dèficit és tal que tampoc en tindríem prou amb les dues noves bressol que van prometre, a Collblanc i Sant Josep, ni amb la municipalització de les escoles bressol subvencionades, que van anunciar i resta pendent.

 

A finals del 2022 el govern del PSC va prometre que municipalitzaria per al curs 23/24 aquestes cinc escoles bressol que actualment són subvencionades, per ampliar la xarxa municipal passant de 6 a 11 centres. Però, a dia d’avui, diuen ara que no saben quan es farà: si al 25/26, o més endavant.

 

Aquesta és una decisió que afecta les famílies, que veuen com allò que se’ls va prometre no es fa realitat, i com han d’assumir el cost econòmic extra que suposa no haver passat a públiques quan s’hi va comprometre el govern municipal. També pateixen les treballadores la incertesa pel seu futur laboral, i quines condicions s’hi trobaran el proper curs.

 

Necessitem claredat per part del PSC, calendari i compromisos ferms. No podem seguir esperant. Mereixem un govern que compleixi, que cuidi les famílies i la petita infància. Mereixem equipaments públics de qualitat i a tota la ciutat. Perquè a l’Hospitalet podem viure millor!

 

Jaume Graells

Portaveu municipal d’ERC+EUiA

Post a Comment

banner