Esquerra Republicana i L’H-EnComúPodem denuncien que el PSC i Cs bloquegen la comissió sobre el cas Consell Esportiu de l’Hospitalet

Esquerra Republicana i L’H-EnComúPodem denuncien que el PSC i Cs bloquegen la comissió sobre el cas Consell Esportiu de l’Hospitalet

Els dos grups municipals havien demanat una convocatòria extraordinària de la comissió que fa seguiment del cas, davant els obstacles i la negativa d’incloure la compareixença dels implicats, que tant PSC com Ciudadanos han impedit

 

Els grups municipals d’Esquerra Republicana i de L’H-EnComúPodem (LHECP-ECG) han denunciat que el govern del PSC, amb el suport de Ciudadanos, està obstaculitzant els treballs de la comissió sobre el Consell Esportiu de l’Hospitalet. La comissió, que tenia com a objectiu fer seguiment i posar llum i taquígrafs sobre el cas, va ser creada arran d’una moció dels republicans aprovada al mes de desembre i ha patit ja retards i incompliments.

 

Per aquest motiu, Esquerra Republicana i L’H-EnComúPodem han forçat per avui una convocatòria extraordinària per votar les compareixences de diferents implicats, reclamades pels dos grups d’esquerres i que no s’havien volgut incloure per part del govern municipal en la darrera reunió. Entre aquestes, la del regidor denunciant Sr. Jaume Graells, la de l’alcaldessa Núria Marin, així com la dels detinguts Cristian Alcázar – 2n Tintent d’alcalde i primer secretari del PSC, l’ex-regidor Cris Plaza, i altres acusats en el cas.

 

Tant PSC com Ciudadanos han bloquejat avui totes les compareixences, votant en contra i impedint el desenvolupament de la comissió. Des dels grups municipals d’Esquerra Republicana i de L’H-EnComúPodem han lamentat aquesta actitud obstruccionista, que se suma a la manca de voluntat per proporcionar als grups municipals tota la documentació demanada relativa al cas investigat.

 

Antoni Garcia, portaveu d’Esquerra Republicana, ha lamentat que “tornem a veure com, un cop més, la pinça entre PSC i Ciudadanos impedeix fer seguiment de les irregularitats investigades”. En aquest sentit, el republicà ha recordat que “portem mesos reclamant transparència al govern municipal, però segueixen negant-se a donar cap explicació ni fer-nos la documentació que reclamem”, i ha afegit que “quant més segueix l’alcaldessa amagada i sense donar totes les explicacions, més es perjudica a la imatge de l’esport i de la ciutat”.

 

Ana González, portaveu de L’H-EnComúPodem, ha manifestat que “inicialment el nostre grup va considerar positiva la creació de la comissió sobre el cas Consell Esportiu, crèiem sincerament que era una oportunitat d’aclarir, des de la mateixa institució, uns fets molt greus que afecten càrrecs públics del consistori i a la mateixa ciutat”. “Encara que el nostre grup està personat com acusació popular davant la causa oberta en el jutjat nº2 de l’Hospitalet, vam donar suport a aquesta comissió”, ha explicat González, “però avui davant la negativa del PSC i Ciutadans perquè compareguin persones implicades directament en el cas, ens genera molts dubtes respecte la utilitat d’aquesta comissió”.

Post a Comment

banner