OPINIÓ | Fem fora la corrupció!

OPINIÓ | Fem fora la corrupció!

Antoni GarciaAquestes darreres setmanes hem vist com l’exalcalde socialista de Sabadell, Manuel Bustos, ingressava a la presó per complir una pena de tres anys per tràfic d’influències, per haver instat a retirar multes de trànsit dels seus familiars. La corrupció és una xacra social que afecta la nostra societat i malmet la confiança de la ciutadania en les nostres institucions.

 

L’Hospitalet va passar a la història per tenir el primer alcalde condemnat per corrupció i ara la nostra ciutat ocupa les portades dels mitjans de comunicació pel presumpte cas de corrupció del Consell Esportiu. Un cas amb un gran nombre de persones investigades i imputades entre elles l’alcaldessa, Núria Marín, que està acusada per prevaricació, malversació i omissió de perseguir delictes i el segon tinent d’alcalde, Cristian Alcázar, que es troba en llibertat amb càrrecs per presumptes delictes de desviació de subvencions públiques, malversació, falsedat documental i blanqueig de capital.

 

El cas del Consell Esportiu és greu, perquè s’han utilitzat diners públics, que havien de ser destinats a donar suport a la pràctica esportiva dels nostres infants, joves i entitats, a pagar sobresous, despeses personals, indemnitzacions indegudes, pagament de multes de trànsit, entre d’altres. Més demolidor és el darrer informe de la UDEF que ha remès a la jutgessa que investiga el cas on es manifesta, entre d’altres, que no es van justificar algunes subvencions i fins i tot es va pagar un acte de campanya del PSC de les darreres eleccions municipals.

 

Davant aquestes evidències, tenim un govern municipal sota sospita que no dona explicacions, que blanqueja la corrupció i no assumeix responsabilitats. Les institucions estan per sobre de les persones. Cal fer net. Calen dimissions. Cal acabar amb el clientelisme i la corrupció.

 

Antoni Garcia

Portaveu municipal

Post a Comment

banner