Jaume Graells anuncia que es fa militant d’Esquerra Republicana

Jaume Graells anuncia que es fa militant d’Esquerra Republicana

Acompanyat per Ernest Maragall i la regidora hospitalenca Sílvia Casola, Jaume Graells ha donat a conèixer avui que ha pres la decisió de formalitzar el seu compromís polític per seguir enfortint el projecte republicà després de dos anys com a independent

 

L’actual portaveu del grup municipal d’ERC+EUiA a l’Ajuntament de l’Hospitalet, Jaume Graells, ha anunciat avui que s’ha fet militant d’Esquerra Republicana. Graells, que es va incorporar com a independent al capdavant de la candidatura a les eleccions municipals 2023, ha fet el pas avui acompanyat per Ernest Maragall, qui ha estat el seu referent polític, i la regidora republicana Sílvia Casola. “Fa temps que ho tinc clar, i em sento plenament identificat amb el projecte després d’aquests dos anys de treball intens amb la secció local”, ha afirmat Graells.

 

Jaume Graells és llicenciat en Història i Geografia, mestre de professió, i va ser director dels serveis territorials del Baix Llobregat-Anoia i director general d’Educació Bàsica i Batxillerat durant els governs tripartits. Posteriorment va ser regidor d’Educació i Cultura, primer, i tinent d’alcaldia d’Educació, Cultura, Esports i Joventut a l’Ajuntament de l’Hospitalet després, fins que l’any 2020 va abandonar el govern municipal després denunciar un cas de presumpta corrupció que esquitxava el govern de Núria Marín, i que va comportar la dimissió de dos regidors socialistes. Aquest fet, sumat a l’abandonament de l’ambició nacional i el menyspreu al català, valors del catalanisme polític que ell sempre ha defensat, va suposar la seva baixa com a militant del PSC i l’apropament a Esquerra Republicana, on va acabar encapçalant com a independent la candidatura de la suma d’esquerres a l’Hospitalet de Llobregat.

 

Per Ernest Maragall, aquesta incorporació suposa “un estímul més per tirar endavant el projecte d’Esquerra Republicana, com el gran partit de l’esquerra nacional i com a única alternativa de progrés, al país i a l’Hospitalet”. L’exregidor de Barcelona ha destacat que amb Jaume Graells l’uneixen “més de 15 anys entenent-nos, treballant al servei d’aquest país i compartint l’ambició de construir un país just, lliure i de drets”. Amb aquest pas, ha dit, “el projecte republicà s’enforteix, i amb una Esquerra Republicana viva i renovada estarem en millors condicions de donar resposta a la realitat que vivim”.

 

Jaume Graells ha agraït el suport de Maragall, afirmant que formalitza avui aquest compromís “en un moment de complexitat i oportunitat per al país i el partit”, i ho fa per donar “un pas endavant, integrant-me plenament en l’organització i en el projecte a la ciutat”. Pel també cap de l’oposició, aquest projecte republicà “és clau, i és l’única alternativa progressista a l’Hospitalet”, i ha afegit que “Esquerra Republicana encarna avui els valors del catalanisme polític, de l’honradesa com a partit net de corrupció, però també com a partit viu, amb democràcia interna inqüestionable com s’està demostrant, en els debats i la participació de la militància”.

Post a Comment

banner