Esquerra Republicana denuncia els impediments per exercir el vot als veïns i veïnes de l’Hospitalet d’origen estranger

Esquerra Republicana denuncia els impediments per exercir el vot als veïns i veïnes de l’Hospitalet d’origen estranger

La formació republicana assenyala que un mínim de 36.000 veïns d’origen estranger no podran votar a les municipals a l’Hospitalet. També denuncien els impediments per empadronar-se a la ciutat, i reclamaran al Ple la garantia del dret a vot a tota la ciutadania i el suport a la iniciativa legislativa per la regularització

 

Esquerra Republicana ha denunciat els impediments que enfronten les persones d’origen estranger per exercir plenament el dret a vot, com a ciutadans i ciutadanes de l’Hospitalet. Tot i que el total de residents a la ciutat amb nacionalitat estrangera són 58.685, només 22.433 formen part de països amb acord de reciprocitat o membres de la UE i que, per tant, podien sol·licitar el dret a vot per a les municipals fins el passat 15 de gener.

 

L’alcaldable republicà Jaume Graells ha lamentat que “l’Ajuntament no ha afavorit la participació ni ha informat degudament la ciutadania, i ha posat impediments per a la inscripció d’aquestes persones mantenint el requisit de les cites prèvies coincidint, a més, amb les festes de nadal”. Graells ha explicat també que a l’Hospitalet “hi ha més de 36.000 persones que no han tingut aquest dret per manca de conveni amb els països d’origen”, i ha afegit que “a més, aquestes són només les dades oficials, però la realitat és que hi ha moltíssimes persones a la ciutat que no estan empadronades per les dificultats que hi posa el govern de Núria Marín”.

 

En aquest sentit, Jaume Graells ha defensat el dret a vot com una eina de participació i reconeixement social, ja que “el dret a vot és bàsic perquè les persones d’origen estranger puguin fer-se visibles com a part de la ciutadania i identificar-se amb el projecte de societat col·lectiu, acabant amb l’exclusió institucional”. Per Graells, “estem davant d’un dèficit democràtic, i hem de treballar per garantir els drets de tota la ciutadania, fomentant la seva participació política i social, perquè casa seva també és l’Hospitalet”.

 

Mocions en suport al dret a vot i la ILP per la regularització

Des d’Esquerra Republicana impulsaran aquest Ple de gener dues mocions, defensant el reconeixement efectiu dels drets polítics per a tothom, i per la regularització extraordinària de persones estrangeres. Amb la primera, en línia amb la presentada pel grup republicà al Senat, per la senadora Ana Surra, s’insta les administracions a garantir el dret actiu i passiu de tota la ciutadania, independentment del seu origen, desvinculant els drets de ciutadania als de la nacionalitat. Amb la moció sobre la regularització el grup municipal republicà vol que l’Ajuntament de l’Hospitalet doni suport a la iniciativa legislativa popular que recentment ha portat més de 650.000 signatures fins al Congrés dels Diputats, per la tramitació d’una proposta per regularitzar la situació dels milers de persones que viuen, treballen i aporten a la nostra societat però que veuen els seus drets negats per la seva situació administrativa.

Post a Comment

banner