ERC denuncia que el govern espanyol torna a incomplir amb Catalunya i amb l’Hospitalet

ERC denuncia que el govern espanyol torna a incomplir amb Catalunya i amb l’Hospitalet

Malgrat la propaganda i els grans anuncis fets la setmana passada pel president espanyol Mariano Rajoy a Barcelona, des d’Esquerra Republicana denunciem que l’Estat torna a incomplir amb els ciutadans de l’Hospitalet.

 

Les promeses d’augmentar les inversions a Catalunya han quedat en paper mullat. La inversió a Catalunya no només no ha augmentat, sinó que ha disminuït més de 30 milions respecte al 2016. Els 1.149 milions d’euros dels pressupostos del govern espanyol per a Catalunya suposen la tercera xifra més baixa des del 2001.

 

Aquest fet s’afegeix al reiterat incompliment entre el que es pressuposta als comptes i el que s’acaba finalment executant, que en el cas d’Adif l’any 2015 no va arribar ni al 27%. En el cas del Pla de Rodalies 2008-2015, anunciat també fa uns anys amb 4.000 milions, només s’ha executat un 10%.

 

El portaveu municipal d’ERC, Antoni Garcia, ha manifestat que “Rajoy pren el pèl als ciutadans amb promeses d’inversions que desprès no compleix”. Així, en els pressupostos presentats no hi ha cap partida prevista per posar en marxa les obres pendents per soterrar definitivament les vies de tren a la ciutat i construir el túnel ferroviari, ni les actuacions de l’estació intermodal de la Torrassa.

 

Finalment el portaveu Antoni Garcia ha anunciat que el seu grup polític a Madrid presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos i farà una esmena especifica perquè es doti econòmicament una partida suficient per iniciar les obres de soterrament de les vies de Renfe que divideixen la nostra ciutat.

Post a Comment

banner