OPINIÓ | Prou incompliments amb el comerç local

Parada de mercat municipal

OPINIÓ | Prou incompliments amb el comerç local

Antoni GarciaEl Ple de l’Ajuntament realitzat el mes de setembre del 2020 va aprovar a proposta d’Esquerra una moció per impulsar ajudes econòmiques als autònoms i al comerç local. Aquesta mesura posteriorment va formar part del front comú entre els diferents agents socials, polítics i econòmics que vam signar el Pacte de ciutat amb l’objectiu d’impulsar mesures socials i de reactivació econòmica per superar la triple crisi sanitària, econòmica i social provocada per la pandèmia. 4 milions d’euros era la partida acordada inicialment per donar suport als autònoms amb una ajuda directa de 1.000 euros per sol·licitud.

 

Malauradament l’equip de govern només va donar 740 ajudes directes de les més de 1.800 sol·licituds rebudes, deixant sense executar més de 3,2 milions d’euros. L’incompliment de l’acord del Pacte de ciutat per part de Núria Marín és un fet greu i cal una rectificació urgent. Acompanyar, donar suport al petit comerç que ha patit molt durant la pandèmia i que continua patint per sobreviure en un context cada cop més advers necessita tenir una administració que l’acompanyi i no li doni l’esquena.

 

El comerç és un dels principals motors econòmics de la ciutat. A més aporta qualitat a l’espai públic, dona vida als barris i fomenta la cohesió social. Davant les múltiples crisis que pateix el sector i els canvis que s’estan produint en molts dels hàbits de consum és molt important que es fomentin polítiques municipals encaminades a acompanyar i afrontar els nous reptes com la digitalització, l’especialització, el relleu generacional, la preservació dels comerços emblemàtics o nous models de gestió del petit comerç arrelat al barri per fer-lo més competitiu.

 

Antoni Garcia

Portaveu municipal

Post a Comment

banner