Esquerra Republicana exigeix la intervenció urgent a Can Rigalt per evitar la seva desaparició

Esquerra Republicana exigeix la intervenció urgent a Can Rigalt per evitar la seva desaparició

Els republicans tornen a reclamar la protecció i recuperació de la masia del s. XVIII situada a la zona nord de l’Hospitalet, que es troba en un estat d’abandonament i amb risc de desaparèixer

 

Esquerra Republicana ha donat l’alarma per l’avançat estat de degradació i abandonament de la masia de Can Rigalt. Aquest edifici del segle XVIII i d’estil neoclàssic forma part del patrimoni catalogat de la ciutat, però es troba abandonat des de fa anys i presenta un risc important d’acabar desapareixent. L’edifici, propietat actualment del FC Barcelona, està afectat per un pla urbanístic que preveia la construcció d’habitatges i un parc i que la crisi econòmica va frustrar.

 

El portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, ha assenyalat que “és molt preocupant la situació de Can Rigalt, i si no actuem de manera urgent l’acabarem perdent definitivament”. Els republicans ja van denunciar la situació el mandat anterior, amb una moció al setembre de 2015 on denunciaven la manca de manteniment i conservació, i que instava a actuar per protegir la masia. Un any després, davant la manca d’actuacions per part dels propietaris, Esquerra Republicana va demanar la cessió de Can Rigalt. Al 2018 el govern municipal va anunciar que s’estava negociant amb el propietari, i que el FC Barcelona estaria d’acord amb rehabilitar i cedir la masia a l’Ajuntament.

 

Antoni Garcia ha lamentat que “després de tot aquest temps seguim allà on érem: la zona segueix degradant-se, i el patrimoni està en perill per la inacció i desinterès del govern del PSC”. En aquest sentit, Garcia ha tornat a reclamar actuacions urgents manifestant que “no podem esperar més, si no actuem Can Rigalt acabarà desapareixent”, i ha instat a “fer les gestions necessàries amb el FC Barcelona per rehabilitar i recuperar la masia com a patrimoni de la ciutat”.

 

Post a Comment

banner