OPINIÓ | La precarietat laboral mata

OPINIÓ | La precarietat laboral mata

Antoni GarciaEl passat dia 30 d’abril va morir en un accident laboral el Xavi Cayuela a l’empresa CIDAC de Cornellà. El Xavi era un jove de l’Hospitalet, de 19 anys, que havia començat a construir el seu projecte vital, que es va veure truncat pel fatal accident laboral originat per la manca de condicions de seguretat en el seu lloc de treball. La mort del Xavi no és un cas aïllat, un total de 708 persones van morir per accident laboral el 2020, un 2% més que el 2019, malgrat la caiguda de l’activitat econòmica per la pandèmia de la Covid-19, mentre que l’Estat Espanyol continua sent el país amb l’índex de més accidents de treball de la UE.

 

Aquestes dades de sinistralitat laboral són alarmants i inadmissibles i fan necessari que les Administracions impulsin polítiques i reformes urgents per posar fi aquesta situació. La precarietat en el mercat de treball i els contractes temporals aguditzen la sinistralitat laboral. Les polítiques d’austeritat aplicades en els darrers anys, així com les reformes laborals, han produït un deteriorament de l’estat del benestar i un creixement de la desigualtat, la pobresa i l’exclusió social.

 

Davant aquesta realitat tenim un PSOE que mira a la dreta i és incapaç de derogar la reforma laboral que ha agreujat l’empobriment laboral. Tenir una feina no significa necessàriament escapar de la pobresa. Continua existint una elevada taxa d’atur juvenil, una creixent temporalitat, uns salaris baixos i milers de persones afectades per ERTOs i sense atur.

 

En temps de crisi calen polítiques valentes i transformadores per promoure un model econòmic basat en l’economia productiva i no especulativa. Un model econòmic que creí ocupació de qualitat, que garanteixi sous dignes i acabi amb la sinistralitat laboral.

 

Antoni Garcia

Portaveu municipal

Post a Comment

banner