OPINIÓ | L’Hospitalet tindrà un Defensor/a del Ciutadà

OPINIÓ | L’Hospitalet tindrà un Defensor/a del Ciutadà

Antoni GarciaVivim un temps de desafecció i desconfiança entre la ciutadania i les institucions, i es fa més necessari que mai treballar per fomentar una democràcia de més qualitat, amb una administració més transparent i que es fiscalitzin i es retin comptes als ciutadans.

 

Es per això que una de les nostres propostes durant la passada campanya electoral va ser la creació de la figura del Defensor/a del Ciutadà o Síndic de Greuges. No era pas una proposta nova: ja la vam presentar ara fa nou anys, sent rebutjada pel govern socialista d’aquell moment.

 

L’Hospitalet, la segona ciutat del país, és una ciutat prou gran i complexa com per a que els hospitalencs i hospitalenques disposem d’un òrgan independent que garanteixi i vetlli pels nostres drets, escolti i atengui problemes i reclamacions, analitzi i treballi per obtenir respostes i solucions efectives, i faci un seguiment del compliment dels compromisos adquirits per l’Ajuntament.  Fins ara hem estat una de les poques ciutats de l’Àrea Metropolitana que encara no tenia aquesta figura.

 

Durant el ple del passat dimarts 28 de juliol des d’ERC vam presentar una moció demanant la creació del Defensor/a del Ciutadà a l’Hospitalet. La proposta va ser finalment acceptada, amb l’abstenció de la CUP-PA i del PP i l’oposició de Ciudadanos.

 

A partir d’ara treballarem per fer-ho realitat, i per a que govern municipal, grups polítics i entitats de la ciutat realitzem una proposta de reglament del Defensor/a del Ciutadà o Síndic de Greuges, també treballant en una proposta de procés participatiu per escollir a qui hagi d’assumir aquesta responsabilitat de vetllar pels drets dels ciutadans vers l’Administració. Aquest ha estat i serà el nostre compromís.

 

Antoni Garcia
Portaveu municipal d’ERC

Resultat de la votació de la moció del Defensor del Ciutadà

Post a Comment

banner