Esquerra Republicana reclama a l’Ajuntament de l’Hospitalet mesures efectives contra la violència masclista

Esquerra Republicana reclama a l’Ajuntament de l’Hospitalet mesures efectives contra la violència masclista

Davant les mancances actuals, el grup republicà vol impulsar una comissió per actualitzar el protocol d’actuació contra la violència masclista pendent des de l’any 2005, l’obertura d’un servei especialitzat o la creació d’una unitat específica dins la Guàrdia Urbana

 

Esquerra Republicana ha denunciat la manca de recursos i serveis municipals especialitzats per abordar la lluita contra la violència masclista a l’Hospitalet, que incrementa el risc per a les dones i infants de la ciutat que pateixen i s’han d’enfrontar a la violència masclista. Per tal de donar resposta a aquesta situació, el grup municipal republicà defensarà al proper Ple d’octubre una moció per reclamar mesures efectives i actualitzar els instruments i serveis especialitzats a l’Hospitalet.

 

Tot i disposar un protocol d’actuació contra la violència masclista, aquest no s’actualitza des de l’any 2005, i no recull els avenços que s’han produït en els darrers 15 anys amb el reconeixement de noves formes de violència com la vicària, la digital o la de segon ordre. La regidora republicana Lluïsa Carmona ha lamentat que “la major part de ciutats grans i petites del nostre entorn han anat actualitzant els seus protocols d’actuació diverses vegades, però a l’Hospitalet disposem d’un protocol desactualitzat que no permet conèixer com s’articula el treball de detecció, intervenció i reparació d’aquestes noves formes de violència de manera efectiva”.

 

Carmona també ha explicat que a l’Hospitalet hi ha altres mancances importants, com la inexistència d’una unitat especialitzada en violència masclista dins la Guàrdia Urbana, la deficient formació específica en aquest àmbit en el conjunt de la policia local, que l’Ajuntament no disposi d’una Casa d’Acollida per estades de llarga o mitja durada o pisos per estades d’urgència amb capacitat suficient, o que a l’Hospitalet no existeixi un Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) com sí tenen gairebé tots els municipis o comarques del país.

 

Davant d’això, des d’Esquerra Republicana proposen impulsar una comissió especialitzada, amb professionals i entitats de dones, per avaluar les mancances i necessitats actuals i poder actualitzar els protocols i procediments d’atenció a les víctimes de violència masclista a l’Hospitalet. Els republicans també reclamaran l’obertura d’un SIE que doni cobertura a tota la ciutat, així com la creació d’una unitat específica dins la Guàrdia Urbana i millorar la formació dels agents, entre d’altres mesures.

 

Per Lluïsa Carmona, “lamentablement la violència masclista és un fenomen universal que afecta a moltes dones i infants de la nostra ciutat”. En aquest sentit, la regidora republicana ha volgut deixar clar que “necessitem el compromís de tothom, també de l’Ajuntament, per tal de combatre-la amb tots els recursos i mecanismes disponibles, amb totes les eines actualitzades i els millors serveis especialitzats que ens permetin ajudar i protegir les víctimes, i prevenir i detectar aquestes situacions, fins erradicar la violència masclista”.

Post a Comment

banner