Esquerra Republicana reclamarà al proper Ple mesures efectives contra l’increment del preu de la llum

Esquerra Republicana reclamarà al proper Ple mesures efectives contra l’increment del preu de la llum

El grup municipal republicà vol que l’Ajuntament de l’Hospitalet exigeixi a l’Estat accions per protegir les famílies davant la pujada elèctrica, i crida a sumar-se a la iniciativa “Desconnecta de les elèctriques!” convocada pel proper 8 d’octubre

 

Esquerra Republicana porta al Ple del mes de setembre la pujada de preu de l’electricitat, que en els darrers mesos s’ha disparat i suposarà per les famílies i empreses un increment de fins el 25% en la factura de la llum. Les mesures anunciades recentment pel govern espanyol, després de mesos d’inacció, són poc efectives i poden acabar beneficiant únicament les grans empreses elèctriques, i no la ciutadania. Aquestes empreses, on hi trobem representants polítics de PSOE i PP, veuran augmentar el seu marge de benefici amb la baixada anunciada de l’IVA o la suspensió de l’impost a la generació.

 

Els republicans reclamen la reestructuració del model energètic, millorant el control públic i la regulació de preus i acabant així amb l’oligopoli existent. En aquest sentit, proposen també ampliar la cobertura del bo social i crear un fons extraordinari perquè els ajuntaments puguin donar cobertura a les famílies vulnerables i en risc de pobresa energètica. Entre d’altres mesures, des d’Esquerra Republicana volen que l’Ajuntament es comprometi també a millorar l’estalvi energètic en equipaments municipals, així com promoure l’autosuficiència energètica per famílies i empreses de la ciutat.

 

El portaveu republicà i cap de l’oposició Antoni Garcia ha denunciat que “és inadmissible que davant aquesta pujada injusta i sense precedents, que està afectant greument famílies i empreses quan encara no ens hem recuperat de la crisi provocada per la Covid-19, el govern espanyol sigui incapaç de promoure polítiques efectives per acabar amb els abusos de les companyies elèctriques”.

 

En aquest sentit, Garcia ha manifestat que “la ciutadania i les empreses mereixien unes tarifes justes i assequibles. Calen polítiques valentes per acabar amb la pobresa energètica, amb el model oligopolístic concentrat en poques empreses elèctriques i amb portes giratòries”.

 

Per últim, Antoni Garcia ha fet una crida a donar suport a la convocatòria “Desconnecta de les elèctriques!”, consistent en una apagada el proper 8 d’octubre entre les 22h i les 22.30h per denunciar l’increment abusiu del preu de la llum i reclamar al govern espanyol mesures efectives.

Post a Comment

banner