ERC+EUiA proposa recuperar el debat anual sobre l’estat de la ciutat, que va quedar al calaix arran de la pandèmia

ERC+EUiA proposa recuperar el debat anual sobre l’estat de la ciutat, que va quedar al calaix arran de la pandèmia

El grup municipal d’ERC+EUiA portarà al Ple de febrer aquesta iniciativa, que Ciudadanos va bloquejar el passat mandat, per poder debatre dels problemes que afecten l’Hospitalet. També reclamaran la recuperació de la ràdio municipal, i impulsen una moció conjunta pel 8M, davant el bloqueig de les declaracions institucionals per part de VOX

 

En el proper Ple del mes de febrer el grup municipal d’ERC+EUiA proposarà recuperar el ple monogràfic extraordinari per debatre sobre l’estat de la ciutat. Aquests debats anuals, que es van celebrar els anys 2017 i 2018 però es van suspendre el 2019 per ser any electoral i després per l’arribada de la COVID-19, permetien als diferents grups municipals exposar els seus projectes i propostes, confrontar models de ciutat, i fiscalitzar l’acció de govern. L’any 2022 ERC va intentar recuperar aquesta iniciativa, però el grup de Ciudadanos ho va impedir finalment.

 

El cap de l’oposició i portaveu d’ERC+EUiA, Jaume Graells, ha assenyalat que “amb aquests debats millorem la qualitat democràtica de l’Hospitalet, davant la manca d’espais de debat i de confrontació de models”, recordant que l’alcaldessa es va negar a celebrar cap debat durant la passada campanya electoral. Graells ha demanat posar fi a aquesta “anomalia democràtica”, i ha afegit que “els veïns i veïnes mereixen escoltar què tenim a dir cada grup sobre allò que els afecta, quines propostes i solucions aportem a la complexitat i els greus problemes que enfrontem a l’Hospitalet”.

 

En aquest sentit, Jaume Graells ha manifestat que el debat sobre l’estat de la ciutat, “més enllà de la rigidesa dels plens ordinaris”, és una eina que permetria “apropar l’activitat institucional a la ciutadania, parlant sobre els temes que interessen i afecten el dia a dia de la gent”.

 

La recuperació de la ràdio de l’Hospitalet, un deute pendent
El grup sobiranista i republicà també defensarà en aquest Ple una iniciativa que s’hauria d’haver presentat al mes anterior, però que es va deixar sobre la taula. La moció, conjunta amb PP i L’H ECP, proposa la recuperació de l’emissora municipal, després del seu tancament l’any 2012. Des del Foment de la Informació Crítica (FIC) van demanar intervenir per donar-hi suport, però les barreres i limitacions del reglament ho van impedir. Serà ara al febrer quan es tornarà a proposar la reobertura de la ràdio, després dels incompliments per part del govern del PSC dels acords per fer-ho possible.

 

L’Ajuntament, amb el 8M
Des d’ERC+EUiA es promou també una moció, conjunta amb la resta de grups, de suport al manifest dels col·lectius feministes i grups de dones de l’Hospitalet, davant del bloqueig de les declaracions institucional per part del grup feixista VOX. La moció reclama el compromís de l’Ajuntament amb la igualtat per seguir impulsant el feminisme des del consistori, així com l’elaboració d’un plan intern que detecti les possibles desigualtats i bretxes salarials dins de l’organització municipal.

Post a Comment

banner