ERC proposa donar més suport a les pimes contra la morositat

ERC proposa donar més suport a les pimes contra la morositat

La moció pretén garantir el pagament també en les subcontractes amb l’Ajuntament

 

Esquerra Republicana presentarà al proper Ple del mes d’abril una iniciativa per donar suport a les pimes de l’Hospitalet contra la morositat. La petita i mitjana empresa, que representa el principal motor productiu i generador d’ocupació a la ciutat, s’ha vist afectada per la crisi econòmica. Aquesta situació es veu agreujada especialment per la morositat, causa principal d’aproximadament un terç de les fallides d’empreses degut a la manca de liquiditat i els costos de finançament.

 

Actualment el període mig de pagament de l’Ajuntament de l’Hospitalet amb els seus proveïdors està per sota del termini màxim legal de 30 dies que marca la Llei contra la Morositat de les Administracions públiques. Però l’elevat volum de moltes de les contractacions de l’Ajuntament afavoreix que hi accedeixin les grans empreses en detriment de les pimes, que participen finalment mitjançant subcontractacions. Aquesta realitat amaga, tal com denuncia la Plataforma Multisectorial contra la Morositat, liderada per PIMEC, grans divergències entre el període mig de pagament que s’anuncia i el període mig de pagament real a les empreses subcontractades.

 

El portaveu del grup municipal d’ERC, Antoni Garcia, ha manifestat que “cal incorporar clàusules socials en la contractació municipal en suport a les pimes contra la morositat“. En aquest sentit, el portaveu republicà ha demanat introduir clàusules “perquè les empreses adjudicatàries estiguin obligades a complir els terminis de pagament amb les empreses subcontractades, i excloure aquelles empreses que no ho facin”.

 

40 anys del Congrés de Cultura Catalana
El grup municipal d’ERC també proposarà al Ple que l’Hospitalet col·labori amb la Fundació Congrés de Cultura Catalana en la commemoració dels 40 anys d’aquell esdeveniment.

 

El Congrés de Cultura Catalana, celebrat entre 1975 i 1977, va donar inici a la Transició a Catalunya i als Països Catalans, quan els pobles i ciutats van jugar un paper importantíssim en la recuperació de la llengua, la cultura i les institucions democràtiques i d’autogovern.

 

Mocions conjuntes
ERC també presentarà aquest mes d’abril mocions conjuntes amb altres grups. Entre elles, una iniciativa amb mesures contra la precarització i els fraus amb la utilització d’empreses multiserveis a l’administració pública, que sovint prescindeixen dels convenis sectorials de referència, garantint així les condicions laborals dels treballadors contractats.

 

També es portarà al Ple la retirada urgent del fibrociment a l’IES Llobregat, elaborant els informes necessaris i instant la retirada del fibrociment també a les naus del voltant.

 

Per últim, es demanarà el suport del Ple a les reclamacions dels treballadors i treballadores del sector de la restauració de l’Aeroport del Prat en les seves reivindicacions en defensa dels seus drets, amenaçants per la fragmentació de la licitació de la restauració a l’Aeroport per part d’AENA.

Post a Comment

banner