ERC proposa que l’Hospitalet tingui un Centre de la Cultura Popular i Tradicional catalana

ERC proposa que l’Hospitalet tingui un Centre de la Cultura Popular i Tradicional catalana

Al Ple de febrer també demanaran la llibertat dels presos polítics i que l’Ajuntament pengi una pancarta i un llaç groc al balcó, que el govern espanyol recuperi el poder adquisitiu de les pensions lligant el seu increment a l’IPC, a més de la creació d’un arxiu i un recull de les dones hospitalenques rellevants o demanar el suport a la vaga internacional de dones

 

El grup municipal d’ERC portarà al proper Ple del mes de febrer una moció perquè l’Ajuntament abordi la creació del Centre de Cultura Popular i Tradicional Catalana de l’Hospitalet. Aquesta proposta d’Esquerra Republicana és una demanda compartida per diferents entitats de l’Hospitalet de l’àmbit de la cultura popular i tradicional catalana, les quals estarien interessades a participar en les activitats desenvolupades al Centre. A l’Hospitalet encara no existeix un centre potent amb l’objectiu d’acollir totes les entitats locals que promouen iniciatives de recerca, difusió, formació i producció vinculades a l’àmbit de la cultura d’arrel tradicional.

 

El portaveu del grup municipal d’ERC, Antoni Garcia, ha manifestat que “les entitats de la cultura demanen des de 2011 un equipament municipal així, i l’entitat TRO en 2015 ja va presentar al govern municipal un projecte que segueix dormint en algun despatx”. Antoni Garcia creu que “seria d’una gran importància disposar d’aquest equipament municipal”, per donar cabuda a totes aquelles associacions o entitats locals que actuen en l’àmbit de la cultura popular i tradicional i que vetlli per la dinamització i preservació de la cultura tradicional i popular catalana.

 

Una pancarta i un llaç groc al balcó de l’Ajuntament per la llibertat dels presos polítics.

Esquerra Republicana demanarà també, conjuntament amb la CUP-PA, la llibertat immediata dels presos polítics Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn i Oriol Junqueras. Els dos primers porten més de quatre mesos empresonats, i els dos últims ara fa més de 100 dies que estan privats de llibertat per les seves idees polítiques.El portaveu municipal, Antoni Garcia, creu que “la injusta situació dels presos polítics ens demostra que s’estan vulnerant les llibertats i drets com els d’expressió, opinió, de manifestació i d’associació”. Els dos grups municipals proposen que es pengi al balcó de l’Ajuntament una pancarta i un llaç groc en solidaritat i per la llibertat dels presos.

 

Revalorització de les pensions.

El grup municipal d’ERC vol que el govern espanyol lligui per llei la revalorització de les pensions a l’IPC per evitar que no es tornin a incrementar per sota del cost de la vida, i que adopti les mesures necessàries, tant legislatives com de gestió i de control, per tenir les pensions com a despesa prioritària en el pressupost, derogant la reforma de l’article 135 de la Constitució espanyola que obliga com a deure primordial al pagament del deute.

 

Arxiu de dones hospitalenques rellevants i suport a la vaga feminista.

ERC també ha presentat, una iniciativa perquè l’Ajuntament impulsi un estudi de recerca sobre les dones hospitalenques rellevants. El grup republicà creu que són moltes les dones que, en diversos períodes històrics i des d’àmbits molt diversos, estan despuntant o han despuntat, han estat o són pioneres o estan transformant la nostra societat des de la seva visió o manera de fer i cal que guanyin visibilitat i reconeixement amb la creació d’aquest recull històric.

 

Per altra banda, des d’ERC es proposa donar suport al manifest de la Diputació de Barcelona amb motiu del 8 de març, la vaga feminista i les mobilitzacions convocades pel moviment feminista i els sindicats. el portaveu Antoni Garcia ha indicat que “l’Ajuntament ha de manifestar el seu compromís per continuar treballant pels drets de les dones, en col·laboració amb les entitats de dones del municipi i rebutjant qualsevol tipus de discriminació”.

 

Suport al sector del taxi.

Per últim, el grup municipal d’ERC presenta conjuntament amb CUP-PA, una moció per tal de manifestar el suport al sector del taxi, contra l’intrusisme i la desregulació, demanant a les autoritats competents l’adopció de mesures adients respecte al transport de passatgers.

Post a Comment

banner