Esquerra Republicana proposarà al Ple un Pacte local per l’Habitatge a l’Hospitalet

ERC exigeix el retorn social del rescat bancari per garantir el dret a l'habitatge

Esquerra Republicana proposarà al Ple un Pacte local per l’Habitatge a l’Hospitalet

Els republicans també porten al Ple la denuncia de les pràctiques fraudulentes i abusives dels ‘fons voltor’, així com una iniciativa per fomentar l’esport femení i la derogació del ‘decret digital’

 

El grup municipal d’Esquerra Republicana proposarà al Ple del mes de febrer una moció per impulsar un pacte local per l’Habitatge a l’Hospitalet, amb l’objectiu de coordinar i consensuar entre partits, administracions, entitats socials i veïnals i plataformes ciutadanes les polítiques d’habitatge, per tal de donar resposta a l’emergència habitacional i garantir el dret a l’habitatge a la ciutat.

 

L’Hospitalet és la ciutat on més s’ha disparat el preu de l’habitatge en els darrers anys. La crisi econòmica, l’especulació, la precarietat o l’alça dels preus han provocat que moltes famílies de la ciutat no puguin accedir a un habitatge digne, o es vegin expulsades de les seves llars per culpa dels desnonaments. A això cal afegir altres problemàtiques, com les dificultats de molts joves per accedir a un habitatge i poder emancipar-se, per manca de recursos suficients.

 

Per tot això, des d’Esquerra Republicana plantegen, entre altres mesures, la necessitat de que el govern de l’Estat espanyol faci possible la dació en pagament com a forma de cancel·lar el deute hipotecari, així com la regulació dels preus de lloguer. A més, els republicans tornen a reclamar a l’Ajuntament de l’Hospitalet la creació d’un parc municipal d’habitatges de lloguer.

 

El portaveu republicà i cap de l’oposició Antoni Garcia ha denunciat que “s’està produint una nova bombolla immobiliària, que provoca més desnonaments i agreuja encara més la crisi que pateixen les famílies de la nostra ciutat”, i ha afegit que “cal que treballem de manera activa i valenta per poder garantir un dret bàsic”. En aquest sentit, Garcia ha defensat que “és urgent posar en marxa aquest pacte local, amb entitats, plataformes i partits, per poder fer front a la problemàtica de l’habitatge a l’Hospitalet”.

 

Denuncia dels abusos dels ‘fons voltor’ amb l’habitatge a la ciutat

El grup republicà també portarà al Ple la denuncia del Sindicat de Llogateres sobre la vulneració de drets i les pràctiques fraudulentes i abusives per part del fons d’inversió Azora a la ciutat. Així, la moció presentada demana posar fi a aquestes pràctiques, i insta al fons d’inversió a negociar de manera col·lectiva amb els veïns com ja han fet altres grans fons d’inversió.

 

Foment de l’esport femení

Des del grup municipal d’Esquerra Republicana proposen una iniciativa per fomentar l’esport femení a l’Hospitalet, així com la promoció de la seva visualització amb mesures com la creació de premis específics per destacar els èxits i les trajectòries esportives de les dones de la ciutat, jornades de debat o l’elaboració d’una guia de bones pràctiques amb perspectiva de gènere que millorin la participació i la pràctica esportiva de les noies i dones.

 

La regidora republicana Lluïsa Carmona ha explicat que “la desigualtat estructural que pateixen les dones s’expressa de manera molt evident en l’àmbit de l’esport, del que han estat històricament excloses i discriminades”. En aquest sentit ha reclamat que “cal treballar des de les diferents administracions, però sobretot des de l’àmbit local, per fomentar la participació de les dones i corregir les discriminacions i la manca de reconeixement”.

 

Derogació del ‘decret digital’

Per últim, el grup municipal d’Esquerra Republicana defensarà la derogació del decret de seguretat digital aprovat pel Govern espanyol, per via d’urgència i en aquell moment en funcions, que possibilita la intervenció sense ordre judicial de qualsevol xarxa, servidor o servei digital, i que obre la porta a la vulneració de drets i posa en perill i restringeix llibertats fonamentals. El decret, que incorre en invasió de competències autonòmiques, també ha estat qüestionat per organismes com Amnistia Internacional, que han sol·licitat la suspensió de les disposicions que poden interferir amb l’exercici dels drets humans.

Post a Comment

banner