ERC+EUiA demana abordar el fenomen de les ‘cuines fantasma’, que comencen a instal·lar-se a l’Hospitalet

Cuina fantasma

ERC+EUiA demana abordar el fenomen de les ‘cuines fantasma’, que comencen a instal·lar-se a l’Hospitalet

Davant la proliferació d’aquest model de negoci, que ha arribat a barris de la ciutat i ja està provocant molèsties a les comunitats de veïns, ERC+EUiA demana a l’Ajuntament la regulació i l’ordenació d’aquesta activitat abans de que es generin problemes més greus

 

El grup municipal d’ERC+EUiA vol abordar al proper Ple del mes de febrer l’aparició de les anomenades ‘cuines fantasma’ o dark kitchens a l’Hospitalet. Aquesta tipologia d’establiments de restauració sense servei al local, de caràcter industrial i orientat al delivery o repartiment a domicili a través de plataformes, s’ha començat a instal·lar en els baixos i locals comercials d’edificis residencials a barris com Santa Eulàlia, especialment des de la seva regulació limitadora a Barcelona. Amb aquesta proliferació sorgeix ja la preocupació legítima dels veïns i veïnes, que han de patir l’impacte negatiu d’una activitat industrial en locals que no estan pensats ni preparats per a això, amb sorolls, sortides de fums, olors i horaris d’activitat, a més de la concentració dels riders, els repartidors que realitzen l’entrega de la comanda.

 

La regidora d’ERC+EUiA Sílvia Casola ha manifestat que “l’Ajuntament ha d’actuar, i ho ha de fer ja, per regular i evitar que aquesta situació vagi a més i generi més problemes als veïns i veïnes”. Casola ha apuntat algunes de les mesures que plantegen, com la suspensió i revisió de les llicències existents per detectar els problemes que aquesta activitat industrial pot generar en els edificis residencials, i la regulació normativa i urbanística adient d’aquesta activitat a la ciutat.

 

Per Sílvia Casola, “no podem restar impassibles davant els problemes, cal que l’Ajuntament s’avanci abans que la situació ens desbordi i es descontroli”, i ha afegit que “esperem que el govern municipal no doni l’esquena als veïns i les veïnes, perquè el moment d’actuar és ara”.

Post a Comment

banner