Esquerra Republicana vol que l’Hospitalet recuperi part del rescat als bancs amb la cessió d’habitatges del ‘banc dolent’ per garantir el dret a l’habitatge

ERC exigeix el retorn social del rescat bancari per garantir el dret a l'habitatge

Esquerra Republicana vol que l’Hospitalet recuperi part del rescat als bancs amb la cessió d’habitatges del ‘banc dolent’ per garantir el dret a l’habitatge

El grup municipal republicà també vol promoure un catàleg d’establiments emblemàtics, declarar l’Hospitalet ‘ciutat lliure de racisme’, i que l’Ajuntament de l’Hospitalet les resolucions de la JEC i el Suprem contra Torra i Junqueras

En el proper Ple del mes de gener, el grup municipal d’Esquerra Republicana vol impulsar una iniciativa per exigir un retorn social del rescat bancari, mitjançant la cessió del 30% dels immobles del banc dolent (SAREB) al lloguer social i la creació d’un fons social d’habitatge. Els republicans pretenen així que l’Ajuntament insti al nou govern espanyol a promoure les modificacions legals que permetin aquest retorn social, en forma d’habitatge, del rescat bancari, després del seu sanejament a través de l’anomenat “banc dolent”.

 

El portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, ha assegurat que “cal una resposta valenta per recuperar part del rescat a la banca, que s’ha convertit en un xec en blanc sense cap retorn a les famílies i la ciutadania, que van patir les conseqüències i van ser desnonades”. Antoni Garcia ha afegit que “no podem restar de braços plegats, i mentre no aconseguim crear un parc municipal d’habitatge necessitem mecanismes que permetin garantir el dret a l’habitatge”.

 

Catàleg d’establiments emblemàtics

El grup republicà també presenta una moció per promoure un catàleg d’establiments i comerços emblemàtics. Actualment a l’Hospitalet existeixen desenes d’establiments que van iniciar la seva activitat abans de la dècada dels quaranta del segle passat, i molts d’ells han passat a formar part de la memòria i el patrimoni immaterial dels barris, no limitat al seu valor com a patrimoni arquitectònics.

 

Per Antoni Garcia, “és important preservar i protegir aquest patrimoni de la ciutat, amb accions i mesures que concretin aquest reconeixement i que impulsi i protegeixi efectivament aquests establiments. Per portaveu republicà, “els comerços i parades de mercat emblemàtics són referents i vertebren els barris, generen cohesió, i ens aporten un important valor cultural i històric que no podem deixar perdre”.

 

Rebuig a les resolucions de la JEC i el Suprem

Esquerra Republicana portarà al Ple les resolucions de la Junta Electoral Central i del Tribunal Suprem que pretenen menyscabar els drets polítics del MHP Torra i de l’eurodiputat Oriol Junqueras. Els republicans volen que l’Ajuntament es posicioni contra els moviments per retirar la condició de diputat al MHP Torra, vulnerant l’Estatut i el propi reglament del Parlament, així com l’incompliment del dictamen del Tribunal de Justícia de la UE, impedint l’accés de Junqueras a la condició de diputat del Parlament europeu i la immunitat en haver estat escollit el passat mes de maig.

 

Aquestes resolucions, juntament amb l’existència de presos polítics i exiliats, són una mostra més de la judicialització existent a l’Estat espanyol, de la repressió i persecució ideològica per part d’instàncies administratives i judicials i de la vulneració de drets civils i polítics.

 

L’Hospitalet, ciutat lliure de racisme

El grup municipal d’Esquerra Republicana també defensarà al Ple una moció impulsada pel Jovent Republicà per declarar l’Hospitalet com a ‘ciutat lliure de racisme’, davant l’arribada de persones migrades, especialment joves menors no acompanyats, i l’auge de discursos xenòfobs, neofeixistes i d’extrema dreta. La iniciativa proposa que des de l’Ajuntament es treballi per garantir una acollida digna, mitjançant un pla municipal i l’impuls de les campanyes anti-rumors, així com reiterar el compromís dels grups municipals a no assumir els discursos i la narrativa de l’extrema dreta i aïllar institucionalment aquells partits que els representen.

 

Compromís amb la Fira de Barcelona

Per últim, i davant les declaracions aparegudes les últimes setmanes als mitjans per part de la presidenta de la Comunitat de Madrid, la senyora Diaz Ayuso, es presenta una moció conjunta per refermar el compromís de l’Hospitalet amb la Fira de Barcelona i altres esdeveniments.

Post a Comment

banner