ERC demanarà al Ple un pla per la identificació i retirada de l’amiant a l’Hospitalet

ERC demanarà al Ple un pla per la identificació i retirada de l’amiant a l’Hospitalet

Els republicans també tornaran a reclamar la revisió del Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic, que ja es va aprovar fa tres anys

 

Esquerra Republicana portarà al Ple d’aquest mes de juliol una proposta per elaborar un mapatge per identificar la presència de fibrociment a l’Hospitalet i establir-ne un pla d’acció progressiu per retirar aquest material prohibit des del 2001 pels seus efectes cancerígens. La moció, a més, proposa que l’Hospitalet s’adhereixi a la campanya “Amiant Zero a Europa”, impulsada per la Federació de Víctimes de l’Amiant i Ecologistes en Acció, tal com ja han fet altres municipis del nostre entorn.

 

Defensa del patrimoni històric, arquitectònic i natural

El grup municipal d’ERC tornarà a reclamar la convocatòria de la comissió encarregada de revisar el Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA), davant la inacció i deixadesa del govern municipal respecte al patrimoni de la ciutat. Aquesta revisió ja va ser aprovada pel Ple l’octubre de 2015, i no va ser fins juliol de 2017, fa tot just un any, que es va acordar finalment la creació d’aquesta comissió. Malgrat tot, després de tot aquest temps i a escassos mesos de la fi de l’actual mandat, encara no s’ha convocat cap reunió.

 

Antoni Garcia, portaveu municipal d’ERC, ha manifestat que “és urgent que es convoqui d’una vegada aquesta comissió, i es posi a treballar per poder presentar abans que finalitzi el mandat una proposta de revisió de l’actual PEPPA”. A més, ha afegit que “cal que actuem d’una vegada per tal de no perdre més patrimoni arquitectònic i històric de la ciutat, tal com s’està deixat degradar el carrer Xipreret, Can Rigalt, el castell de Bellvís, Cal Trabal o Can Trinxet, entre d’altres”.

 

Record a l’1-O

Per últim, ERC també presenta conjuntament amb CiU i CUP-PA, una moció per dedicar un espai públic de la ciutat al Referèndum de l’1 d’octubre, per no oblidar la repressió i violència policial patida, especialment a l’institut Can Vilumara, i per recordar i reconèixer l’actitud pacífica, la capacitat d’organització i civisme de la ciutadania en defensa de les urnes i dels col·legis electorals.

Post a Comment

banner