Esquerra Republicana reclama una millora de la xarxa elèctrica i proposarà al Ple que l’Ajuntament es converteixi en operadora energètica

Esquerra Republicana reclama una millora de la xarxa elèctrica i proposarà al Ple que l’Ajuntament es converteixi en operadora energètica

Els republicans també proposaran accions per fomentar la mobilitat activa i repensar l’urbanisme a l’Hospitalet, transformant l’espai públic per millorar l’accessibilitat i fer una ciutat per tothom

 

El grup municipal d’Esquerra Republicana portarà al proper Ple del mes de juliol els problemes amb els recurrents talls de subministrament elèctric a l’Hospitalet, amb una moció per millorar la qualitat de les infraestructures de subministrament i distribució d’electricitat a la ciutat. En els darrers mesos han estat moltes les incidències en la xarxa elèctrica, amb carrers sense llum i avaries que deixen en molts casos sense subministrament a comunitats de veïnes i comerços.

 

La moció republicana també proposa convertir l’Ajuntament de Llobregat en una operadora energètica, com ja han fet altres municipis del nostre entorn. Amb aquesta iniciativa es podria accedir, en una primera fase, al mercat d’energia majorista com a comercialitzadora per fer distribució a preu inferior entre veïns i veïnes, comerços i petites i mitjanes empreses de la ciutat, o fixar tarifes socials de manera directa. Però més endavant es podria fomentar la producció elèctrica amb la instal·lació i explotació d’un parc estable de plaques fotovoltaiques.

 

El portaveu republicà i cap de l’oposició Antoni Garcia ha explicat que “els problemes amb el subministrament elèctric són massa habituals a domicilis, carrers i places de la ciutat”, afectant a famílies i comerciants, així com la sensació d’inseguretat i de la qualitat de l’espai públic. En aquest sentit Garcia ha assenyalat que “cal que les elèctriques que obtenen grans beneficis inverteixin en la millora de la xarxa elèctrica”. Antoni Garcia també ha valorat l’oportunitat per la ciutat que suposa la creació d’aquesta operadora energètica pública, afirmant que “és en moments com l’actual quan les administracions han de prendre decisions no només en el curt termini, sinó també solucions a mitjà i llarg termini”.

 

Una xarxa de mobilitat activa

Esquerra Republicana també vol impulsar la implantació d’una xarxa de mobilitat activa a l’Hospitalet. Aquest projecte permetria fer front als reptes mediambientals i urbanístics de la ciutat, com la contaminació, l’efecte illa de calor o la manca d’espais públics, que acaben repercutint en la qualitat de vida i la salut de la ciutadania.

 

La proposta vol introduir el disseny d’un mapa metrominut, que indiqui de manera clara l’esquema de desplaçaments interns dins de la ciutat, tant a peu com en bicicleta, a l’estil d’altres com el del metro. Però també inclou altres mesures per repensar l’espai públic, com revisar el mapa de bancs i zones de descans per promoure una mobilitat activa també per les persones grans o amb mobilitat reduïda; l’eliminació de barreres arquitectòniques i elements que perjudiquen l’accessibilitat; convocar la comissió de la Bicicleta, per revisar el Pla Director i permetre la participació d’entitats i agents locals; treure motos de les voreres amb aparcaments en calçada; o un pla de transformació urbana, amb talls de carrers que permeti guanyar nous espais per vianants i bicicletes.

 

El regidor republicà Coque García ha manifestat que “ja era una necessitat repensar l’urbanisme de la nostra ciutat, però la crisi de la Covid-19 ens ha demostrat que és una urgència”. En aquest sentit ha defensat que “cal que l’Ajuntament actuï, i es prenguin ja mesures per fer front a la manca d’espai als carrers i de zones verdes als nostres barris, transformant la ciutat i fent-la més amable, accessible i pensada per la gent”.

 

Altres mocions: derogació de la Reforma Laboral i tancament del CIE

Esquerra Republicana també vol que l’Ajuntament de l’Hospitalet es posicioni instant al govern espanyol la derogació de la Reforma Laboral. Les reformes laborals dels governs tant del PP com del PSOE, lluny de fomentar l’ocupació han incrementat la precarietat laboral, el debilitament de la negociació col·lectiva, i la pèrdua de drets socials. Ara, davant el procés de desindustrialització que patim al que s’ha sumat la crisi provocada per la Covid-19, i l’afectació per a milers de treballadors i treballadores, els republicans volen que PSOE i Podemos compleixin amb les seves repetides promeses i facin efectiva la derogació d’aquestes reformes laborals, que de moment incompleixen.

 

Per últim, el grup municipal d’Esquerra Republicana defensarà conjuntament amb altres grups una moció promoguda per l’Espai de Ciutadania de l’Hospitalet, que reuneix prop de 50 entitats de la ciutat, i que reclama el tancament definitiu dels Centres d’Internament d’Estrangers (CIE), com el de Barcelona. Esquerra Republicana exigeix, com han fet ja el Parlament i molts altres municipis, que el govern de PSOE i Podemos acabi amb aquests centres on es vulneren els drets humans i que son una expressió del racisme institucional.

Post a Comment

banner