Ple de juliol: ERC portarà al Ple mesures per regular el preu de lloguer a l’Hospitalet

Ple de juliol: ERC portarà al Ple mesures per regular el preu de lloguer a l’Hospitalet

Els republicans també proposen la remodelació del carrer Major, i la defensa del dret de vaga

 

En el proper Ple del mes de juliol el grup municipal d’ERC a l’Hospitalet defensarà una moció per adoptar mesures davant l’alça dels preus al mercat de lloguer d’habitatges a la ciutat, que en el darrer any han patit un increment d’entre el 20% i el 50%, segons les fonts. A més, a l’Hospitalet hi ha més de 1.700 habitatges buits, bona part propietat de bancs i grans tenidors, que suposen una distorsió de l’oferta i això acaba afectant al preu dels lloguers.

 

Malgrat que la Generalitat ha posat en marxa recentment el nou índex de referència de preus de lloguer, que inclou entre d’altres la ciutat de l’Hospitalet, aquest té caràcter orientatiu i no pas vinculant. Així, la inacció per part de l’Estat a l’hora de reformar la legislació o implementar polítiques fiscals incentivadores, impedeix avançar en la regulació i control efectiu dels preus al mercat de lloguer d’habitatges.

 

El portaveu del grup municipal, Antoni Garcia, ha explicat que “els ciutadans inverteixen gairebé la meitat del seu salari en pagar el lloguer; hi ha una autèntica bombolla del lloguer que dificulta l’accés a l’habitatge”. El portaveu republicà ha afegit que “calen mesures eficients per garantir uns preus de lloguer assequibles, i per això cal un compromís ferm de les administracions, també a nivell municipal”.

 

En aquest sentit des d’ERC, a més d’instar l’Estat a modificar la legislació per donar seguretat als arrendataris i regular el mercat privat de lloguer impedint increments indiscriminats dels preus i els lloguers abusius, es proposa actuar des de l’àmbit municipal amb la creació d’una comissió juntament amb la Generalitat, les entitats veïnals i les PAH per tal de definir estratègies, polítiques i accions concretes per implementar l’índex de referència de preus de lloguer a la ciutat, i treballar per impulsar la creació d’un parc públic de lloguer amb la cessió dels habitatges buits de grans tenidors.

 

Remodelació del carrer Major

El grup municipal d’ERC també presenta una iniciativa per la remodelació del carrer Major, en el seu tram entre la plaça de l’Ajuntament i el carrer de Francesc Moragas, degut al deteriorament i problemes que s’hi originen, especialment en els dies de pluja.

 

Així, els republicans demanen que s’escoltin les demandes dels veïns i comerciants del carrer, i s’elabori una proposta de remodelació d’aquest tram amb la participació dels afectats, que tingui en compte una renovació de la pavimentació, el manteniment de l’arbrat, l’eliminació de les barreres arquitectòniques, i la limitació del trànsit.

 

Defensa del dret de vaga

Una altra moció presentada per ERC té com a objectiu refermar el compromís de l’Hospitalet amb el dret de vaga amb una moció en suport als treballadors i treballadores processats en l’aplicació de l’apartat 3 de l’article 315 del Codi Penal i instant al Govern espanyol a la seva derogació immediata, ja que aquest vestigi franquista s’utilitza per criminalitzar i perseguir l’activitat sindical i informativa a travès dels anomenats piquets, i constitueix una mordassa a l’exercici lliure i efectiu d’un dret fonamental com és el dret de vaga.

 

Altres mocions

Per últim, ERC presenta una moció conjunta amb la CUP-Poble Actiu per tal de refermar el compromís amb el Reglament de l’ús del català a l’Ajuntament, i deixar així sense efectes la moció presentada per Ciudadanos i recolzada finalment pel PSC sobre l’idioma de les senyals de trànsit.

 

A més, ERC participa també en altres mocions conjuntes que s’hi presentaran en aquest Ple, com són la moció en suport a la Renda Garantida de Ciutadania i una altra de suport a la candidatura de la sardana com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Post a Comment

banner