ERC presenta al Ple un pla per compatibilitzar l’activitat en l’espai públic amb el descans dels veïns i veïnes de l’Hospitalet

ERC presenta al Ple un pla per compatibilitzar l’activitat en l’espai públic amb el descans dels veïns i veïnes de l’Hospitalet

El grup municipal d’ERC presenta en el proper Ple d’aquest mes de juny una iniciativa per impulsar un pla per compatibilitzar el descans dels veïns amb l’activitat a places i carrers, especialment en els mesos de primavera i estiu, quan s’incrementa l’ús de l’espai públic. Durant aquests mesos, a més de l’activitat diària a cada barri i els usos habituals, s’hi desenvolupen moltes més activitats, i això comporta un augment dels sorolls, i també de les necessitats de neteja o vigilància per evitar comportaments incívics.

 

El portaveu republicà, Antoni Garcia, ha explicat que “l’objectiu és definir quines són les zones afectades, i implicar a comerciants, hostalers i veïns afectats per tal d’acordar, de manera consensuada i participada, les accions i recursos destinats a garantir el descans dels veïns i veïnes”.

 

Col·laborar amb el Banc d’Energia

Esquerra Republicana també defensarà una proposta perquè l’Ajuntament de l’Hospitalet col·labori amb l’associació Banc d’Energia per desenvolupar una secció local a la ciutat. Aquesta entitat sense ànim de lucre treballa amb l’objectiu d’establir un lligam entre la promoció de l’estalvi i l’eficiència energètica i l’atenció a persones i famílies vulnerables que es troben en una situació de pobresa energètica.

 

Antoni Garcia ha manifestat que “la lluita contra la pobresa energètica ens afecta, i ha de ser un dels reptes de l’Ajuntament i cal destinar-hi tots els esforços i recursos possibles”, i ha afegit que “desenvolupar aquesta iniciativa a l’Hospitalet, com ja han fet a Sabadell o Esplugues, pot contribuir a fer una ciutat energèticament més justa, eficient i sostenible”.

 

Record als deportats a camps de concentració

En aquest Ple de juny, ERC també proposarà que l’Ajuntament instal·li a la ciutat llambordins “Stolpersteine”, en record de les persones de l’Hospitalet deportades als camps de concentració nazis. Segons els estudis i investigacions per part del Centre d’Estudis de l’Hospitalet i diferents historiadors, la xifra podria elevar-se a més de 50 persones. Aquestes llambordes de memòria són unes peces que es van començar a instal·lar a Alemanya, per fomentar la memòria de les víctimes del nazisme, i ja es troben a més de 1.800 municipis europeus, inclosos molts de catalans.

 

Altres mocions

El grup municipal d’ERC també presenta tres mocions conjuntes. Amb ICV-EUiA-Pirates i la CUP-Poble Actiu s’ha presentat una moció per a la millora de la mobilitat escolar, impulsada per la Xarxa Groga de l’Hospitalet. I amb la CUP-Poble Actiu, es defensarà al Ple la llibertat d’expressió davant la deriva autoritària de l’Estat espanyol, com demostren els casos contra cantants i rapers com Valtonyc, Pablo Hásel o Elgio. També amb CUP-Poble Actiu s’impulsarà que l’Hospitalet compti amb un carrer dedicat al “28 de juny, Dia Internacional de l’Alliberament LGTBI”.

Post a Comment

banner